Juridisch nieuws

Hoogleraar rechtenfaculteit UvA weg om grensoverschrijdend gedrag

Logo Universiteit van Amsterdam (Beeld: Depositphotos)

Een hoogleraar van de rechtenfaculteit  van de Universiteit van Amsterdam (UvA) vertrekt nadat een extern onderzoeksbureau concludeerde dat er sprake was van grensoverschrijdend gedrag.

Dat meldt de UvA. In juni werd een onderzoek ingesteld na ‘verontrustende meldingen over mogelijk grensoverschrijdend gedrag’ van een hoogleraar. Daaruit kwam naar boven dat er binnen de afdeling een langere periode een gevoel van onveiligheid heerste. Het onderzoeksbureau sprak met een groot aantal betrokkenen en de hoogleraar zelf.

Onacceptabel
De uitkomst van het rapport weegt voor de decaan van de faculteit der rechtsgeleerdheid  en het college van bestuur zo zwaar dat is besloten dat de hoogleraar niet kan terugkeren. De hoogleraar heeft vervolgens zelf ontslag genomen. De medewerkers van de faculteit zijn per mail op de hoogte gesteld. 

”Wat er gebeurd is, kan niet door de beugel en daar verbinden wij dan ook conclusies aan”, aldus Geert ten Dam, voorzitter van het college van bestuur van de UvA. Een van de te treffen maatregelen is het versterken van het netwerk vertrouwenspersonen.

 André Nollkaemper, decaan van de faculteit, noemt het “onacceptabel dat er binnen onze academische gemeenschap plekken zijn waar een cultuur heerst waarin medewerkers zich niet veilig voelen”.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand