Hoogleraar Wijnand Zondag wordt predikant

Delen:

De Groningse hoogleraar arbeidsrecht Wijnand Zondag is toegelaten tot de predikantsopleiding. Hij geeft hiervoor zijn hoogleraarschap, zijn eigen bedrijf en nevenfuncties op. Dit blijkt uit een bericht op de website van het Nederlands Dagblad van gisteren.

“Buiten de kerk zal dit niet worden gezien als een promotie”, zegt Zondag. Op de vraag waarom hij deze stap heeft gezet, antwoordt hij: “Omdat ik niet anders kon. Het gaf zeker strijd, want je laat alles los. Je bent een van de mensen die de koers in het arbeidsrecht bepaalt; nu moet je helemaal opnieuw beginnen. Ik vond dat aanvankelijk heel moeilijk. Vergelijk het maar met de keus die de rijke jongeling moest maken. Maar gelukkig mocht ik de liefde hebben om een andere keus te maken dan de rijke jongeling deed. De Here heeft mij geroepen om dit te gaan doen. Dan kan ik niet anders dan me melden bij het curatorium dat over de toelating tot de theologieopleiding gaat.”

Zondag zal het arbeidsrecht wel missen. “Het is een boeiend vakgebied. Het gaat ook over kerkrecht en juridische zaken op christelijke scholen: ik hoop dat ik die kennis straks kan toepassen. Ik zal de jurisprudentie zeker blijven volgen, maar niet meer zo intensief. Ik wil van tijd tot tijd wel weten wat er in het vakgebied gebeurt. Dat lijkt me ook niet verboden.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven