Hotel The Toren overgenomen door Hong Kongse exploitant

Delen:

Pavilions West, een in Hong Kong gevestigde exploitant van hotels en resorts, neemt Hotel The Toren over. Directeur Eric Toren heeft zijn aandelen in dit Amsterdamse hotel, dat al vijf jaar op rij is uitgeroepen tot beste hotel van Nederland door Tripadvisor, verkocht en gaat internationale hotels omvormen naar Amsterdams voorbeeld.

Adviseurs Pavilions West Ltd.:
Rutgers & Posch Advocaten (Lennaert Posch, Babette Waltman), Holdinga Matthijssen Kraak Notarissen (Corrine Holdinga, Rob Londeman), Amstone (Martijn de Jong)

Adviseurs The Toren (Eric Toren):
Fort Advocaten (Terry Steffens, Edward van Leeuwen Boomkamp)

Adviseurs verkopers gerelateerde vastgoed:
Blenheim Advocaten (Michiel van den Brink, Bob te Dorshorts)

Lennaert Posch, dealmaker voor Rutgers & Posch: “Bijzonder was dat de onderneming van Hotel The Toren eigendom was van één verkoper en het vastgoed waarin een deel van die onderneming gevestigd is, eigendom was van andere entiteiten. Onze cliënt wilde per se het hotel én het vastgoed verwerven. Al snel werd aan mijn collega Babette Waltman en mijzelf duidelijk dat alle verkopers zo hun eigen wensen hadden ten aanzien van de respectievelijke transacties. Ze werden ieder ook door eigen advocaten bijgestaan. De advocaten aan de overzijde van de tafel zagen echter ook het belang van een goed parallel verloop van de twee transacties en collectief is ervoor gezorgd dat de transacties tegelijkertijd getekend en geclosed konden worden. Spannend was het toen een derde partij die stelde een claim te hebben op een van de verkopers beslag deed leggen op aandelen die onderwerp waren van de transactie. De closing werd daardoor opeens onzeker. Gelukkig is dat probleem tijdig opgelost.
Onze cliënt, Pavilions West Ltd., is een in Hong Kong gevestigde exploitant van hotels en resorts die – tot nu toe − vooral in Azië aanwezig is. De cliënt is naar ons verwezen door Oldham, Li & Nie, een kantoor uit Hong Kong uit ons internationale netwerk. Pavilions West is voornemens na deze eerste aankoop meer acquisities in West-Europa te gaan doen. Samen met de fiscalisten van Amstone is daartoe een internationale houdsterstructuur opgezet van waaruit deze en andere aankopen plaatsvinden. Er gebeurt momenteel veel op de hotelmarkt en er blijven boutique en luxe hotels bijkomen. Recente voorbeelden in het Amsterdamse centrum zijn The Hoxton en de W. Al hoor je ook wel geluiden dat Amsterdam nu te veel hotelkamers en toeristen heeft, er blijft wel ruimte, met name voor nieuwe boutique-concepten.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven