HR: beledigen agenten mag niet

Delen:

HR: beledigen agenten mag nietOpzettelijke belediging van agenten mag niet. Een Groningse studente, die in 2005 politieagenten beledigde door hen uit te maken voor onder meer ‘klootzakken’ en ‘kankerlijers’, moet daarom opnieuw voor de rechter verschijnen.

Dat heeft de Hoge Raad dinsdag besloten. De Hoge Raad heeft het standpunt van het gerechtshof, dat eerder oordeelde dat politieagenten over incasseringsvermogen moeten beschikken, naar de prullenbak verwezen. Het gevolg is dat het hof in Leeuwarden, dat de vrouw in 2007 vrijsprak, de zaak opnieuw moet behandelen.

In 2006 sprak de politierechter de vrouw vrij van het opzettelijk beledigen van vier politieagenten in Groningen. Een klein jaar later volgde de vrijspraak in hoger beroep. Het hof vond de uitingen van de studente wel beledigend in het algemeen, maar niet in dit geval, omdat politieagenten tegen een stootje moesten kunnen.

Het hof stelde daarbij dat de verdachte aangeschoten was en haar uitspraken deed na een woordenwisseling temidden van uitgaanspubliek. Het Openbaar Ministerie (Bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven