Huidige opvolgingsregeling leidt onnodig tot familieconflicten

Delen:

De huidige Successiewet en de hierin opgenomen bedrijfsopvolgingsregelingen leiden onnodig tot conflicten, blijkt uit onderzoek van BDO en de Universiteit van Tilburg. Gezamenlijk onderzochten zij de mogelijkheden van de invoering van een alternatief, de boedelfaciliteit, een onderzoek waar de Tweede Kamer op had aangedrongen. De resultaten van het onderzoek zijn vandaag op een congres aan de Tilburgse universiteit gepresenteerd.

Het onderzoek toont aan dat andere erfgenamen, niet beoogde bedrijfsopvolgers, in de praktijk toch bij de opvolging worden betrokken, om zo de fiscale regeling optimaal te kunnen benutten. Een ongewenste uitwerking, aldus de onderzoekers.
De huidige faciliteit is een verkrijgersvrijstelling. Dit houdt in dat als vader overlijdt terwijl op dat moment maar een van zijn drie zonen in het familiebedrijf werkt, alleen die ene zoon de aandelen in de vennootschap van vader verkrijgt. De andere broers krijgen alleen geld uit de nalatenschap of een vordering in geld op broer 1, maar de vrijstelling geldt alleen voor de verkrijging van broer 1. “Om de fiscale faciliteiten toch te benutten worden de overige kinderen vaak ook min of meer geforceerd betrokken in de bedrijfsopvolging. De faciliteiten beïnvloeden derhalve de vormgeving van die bedrijfsopvolging. Daarnaast kunnen er onnodige conflicten in de familie ontstaan”, aldus Toine van Beers, fiscalist en partner bij BDO.

Met de invoering van een boedelfaciliteit zouden alle erfgenamen voor de vrijstelling in aanmerking komen. Van Beers: “De Tweede Kamer heeft al eerder aangedrongen op een onderzoek naar een boedelfaciliteit, dit hebben wij nu verricht. De wetgever heeft de boedelfaciliteit tot op heden steeds afgewezen omdat alleen de bedrijfsopvolger een vrijstelling nodig heeft. Ons onderzoek toont aan de praktijk denkt dat een boedelvrijstelling leidt tot een eenvoudiger toepassing van de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten. Wel geven de respondenten aan dat een boedelvrijstelling niet mag leiden tot een soberder regeling.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven