Huishoudbeurs voor advocaten

Delen:

Meer dan 12.000 bezoekers, waarvan het grootste deel advocaten. Ongeveer 300 stands met verkopers van software en diensten voor de advocatuur, verspreid over een aantal verdiepingen van het Hilton hotel in New York, en dat voor een periode van drie dagen. Het klinkt bijna als een soort huishoudbeurs voor de advocatuur.

Het is veel meer dan dat! Begin februari vond LegalTech plaats, het grootste jaarlijkse evenement ter wereld op Legal Technology gebied. LegalTech wordt georganiseerd door ALM, de uitgever van vele juridische magazines, waarvan The American Lawyer misschien wel de meest bekende is.

Natuurlijk is een groot deel van de bezoekers en bedrijven afkomstig uit Amerika, maar LegalTech is geenszins een puur Amerikaanse aangelegenheid. Veel van de bezoekers komen van heinde en verre. Ook Nederland was vertegenwoordigd. Naast de Managing Partner van een vooraanstaand Nederlands advocatenkantoor, waren er ook twee Nederlandse bedrijven aanwezig: ZyLab, een specialist op het gebied van eDiscovery en Enterprise Information Management; en Epona, de marktleider in Nederland op het gebied van CRM software voor de advocatuur en sinds kort ook leverancier van in eigen huis ontwikkelde Document Management software op basis van Microsoft SharePoint 2010.

Naast de vele verkopers die LegalTech vooral gebruiken om hun nieuwe producten en diensten aan de man te brengen, vonden er ook enkele tientallen presentaties plaats over uiteenlopende onderwerpen. LegalTech is natuurlijk populair bij iedereen die werkzaam is in de Legal Technology sector, maar ook Amerikaanse advocaten komen er graag omdat bij veel van die seminars ook CLE (Continuing Legal Education) punten kunnen worden verdiend. CLE punten zijn het Amerikaanse equivalent van de Nederlandse PO punten.

Een slimme aanpak van ALM om advocaten in een aantal dagen flink wat punten bij elkaar te laten sprokkelen. Als je er dan toch bent als advocaat, is het een kleine moeite om tussen de sessies door even over de vloer te lopen en jezelf op de hoogte te laten brengen van de nieuwste trends op Legal Technology gebied.

Er zijn eigenlijk maar twee echte Legal Technology markten in de wereld, de Verenigde Staten en Engeland. Een evenement op deze schaal zou in Nederland absoluut niet kunnen. Maar zou het geen goed idee zijn om het verkrijgen van PO punten te koppelen aan een evenement met als doel de Nederlandse advocaten wat meer op de hoogte te brengen van de snel veranderende IT markt?

Want wat weet u als advocaat precies van Cloud Computing? Enig idee hoe u Social Media zou kunnen gebruiken om uw doelgroep te bereiken? En een iPad, is dat nu een “nice to have” of is het wel degelijk een apparaat waarmee je de productiviteit kan vergroten? Allemaal vragen waar je ook als advocaat eigenlijk het antwoord op zou moeten weten.

PO punten zijn er niet mee te verdienen, maar binnenkort is er wel een Legal IT seminar in Nederland waar deze vragen uitgebreid aan bod zullen komen. Maak eens een dagje vrij in je agenda en kom op 30 maart naar Spant! in Bussum. Ik organiseer daar een seminar met sprekers van (inter)nationale allure. Dit is zeker ook interessant voor advocaten die voorop willen blijven lopen. Meer weten of direct inschrijven? Klik dan hier, deelname is gratis. Dat dan weer wel.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven