Hulplijn voor advocaten in het leven geroepen

Delen:

Foto: Depositphotos

Advocaten kunnen sinds maandag beroep doen op een speciale hulplijn voor een vertrouwelijk gesprek, wanneer het privé of op het werk even tegenzit. Naar Brits voorbeeld kunnen zij met persoonlijke problemen – zoals burn-out- en stressklachten, dementie, depressie of verslaving of bij problemen op kantoor of thuis – terecht bij het Team Vertrouwenspersonen.

In de advocatuur is er de afgelopen jaren steeds meer aandacht voor stress- en burn-outklachten.

De NOvA verwacht met de hulplijn te voorzien in een groeiende behoefte. “Je hoeft maar een krant of magazine open te slaan om te lezen over het toenemende aantal stress- en burn-out klachten waarmee werkenden in Nederland kampen. De advocatuur vormt daarop geen uitzondering en is misschien zelfs wel een risicogroep,” aldus Johan Rijlaarsdam, lid van de algemene raad van de NOvA. “Het blijkt voor veel mensen lastig om bij dit soort klachten hulp te vragen of te zoeken. Het is daarom waardevol en belangrijk dat er binnen de advocatuur nu een Team Vertrouwenspersonen is. Een prachtig voorbeeld van collegialiteit en betrokkenheid onder advocaten,” aldus Rijlaarsdam.

De hulplijn wordt bemand door veertien gedreven (oud-)advocaten die zich vrijwillig inzetten voor beroepsgenoten met persoonlijke problemen. De leden van het team beschikken over de nodige beroeps- en levenservaring. Ook hebben zij een speciale training gevolgd, waardoor zij in alle vertrouwelijkheid en onbevooroordeeld een luisterend oor kunnen bieden aan hun beroepsgenoten en hen desgevraagd kunnen adviseren of doorverwijzen naar hulpverleners. Het Team opereert onafhankelijk en volledig zelfstandig; de gesprekken worden nergens vastgelegd en niet gedeeld met derden, waaronder de NOvA.

Het Team Vertrouwenspersonen treedt in de voetsporen van LawCare  in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Dit initiatief is uitgegroeid tot een telefonische hulplijn waar de 200.000 leden tellende juridische gemeenschap aldaar terecht kan met persoonlijke problemen van diverse aard.

Vanaf 14 mei is het Team Vertrouwenspersonen op werkdagen telefonisch bereikbaar van 12:00 tot 14:00 uur en van 19:00 tot 21:00 uur op telefoonnummer 085 – 0640 182. Behalve advocaten kunnen ook familieleden en kantoorgenoten van advocaten bellen voor een vertrouwelijk gesprek, indien gewenst ook anoniem

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven