HZ Logistics neemt branchegenoot Mooy over

Delen:

HZ Logistics uit De Lier, een Europese logistieke dienstverlener met eigen vestigingen in Nederland, Polen, Roemenië, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk, neemt branchegenoot Mooy over, dat vanuit vestigingen in Waddinxveen en Breda een totaalpakket aan logistieke diensten levert, waaronder transport, op- en overslag van geconditioneerde producten, containerafwikkeling, douaneformaliteiten, kwaliteitscontroles en om- en verpakken.

Adviseurs HZ Logistics BV:
Westland Partners (Peter Quist, Thomas van der Lans en Arjan Verrijp)

Adviseurs Mooy Beheer BV:
DVAN (Risto Larsson, Tom van Dijk), CM&P (Bjorn Hoejenbos)

Peter QuistPeter Quist, dealmaker voor Westland Partners: “Omdat het ging om het verwerven van een meerderheidsbelang waren de betrokken partijen erg enthousiast om te gaan samenwerken en bestond de wens de deal vlot te beklinken − liefst gisteren nog. Als echte transporteurs wilde men dus de vaart erin houden, zullen we maar zeggen. Wij hebben samen met de adviseurs van verkoper alles in het werk gesteld om mogelijk te maken wat de klant wilde. Dat was soms een uitdaging en even spannend als ook de input van anderen moest worden afgewacht die protocollen naleefden. Maar uiteindelijk is het binnen het gewenste tijdpad gelukt.”

Thomas van der LansThomas van der Lans, dealmaker voor Westland Partners: “Het moment dat duidelijk werd dat het niet bij de tekentafel zou blijven, maar uiteindelijk alle lichten op groen stonden om te closen, was bijzonder. De uitgangspunten waren in eerste instantie vastgelegd in een half A4’tje, handgeschreven. Door een constructieve opstelling van alle partijen inclusief de adviseurs is het allemaal uitgewerkt in een evenwichtige deal. Als een van de grotere gecombineerde kantoren van notarissen en advocaten hebben wij de voeten in de modder in het Westland. Daarom kennen wij de bedrijvigheid die zich in het Westland voordoet waar de logistieke sector deel van uitmaakt.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven