Juridisch nieuws

IBA gaat pesten onder advocaten onderzoeken

Foto: Pixabay

De International Bar Association gaat een enquête houden onder advocaten om te onderzoeken in welke mate pesten en seksueel overschrijdend gedrag in de beroepsgroep voorkomen. Dat volgt op een eerdere interne studie dat advocaten hier veel last van hebben. Ook Nederlandse advocaten kunnen de enquête invullen.

In 2017 verscheen een alarmerend rapport van de Legal Policy & Research Unit (LPRU) van de IBA, het LPRU Women in Commercial Legal Practice report. Daarin staat ongeveer dat helft van de vrouwelijke en 30 procent van de mannelijke respondenten te maken hebben gehad met pesten in de werksfeer. Bijna 30 procent van de vrouwelijke respondenten was slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag van collega’s. Onacceptabel, oordeelde de LPRU, en zet nu een veel groter onderzoek op.

Met dit onderzoek wil de IBA empirisch materiaal vinden voor de aard en omvang van pesten en seksueel gedrag in de juridische wereld – wereldwijd. De IBA hoopt dat de resultaten van het onderzoek ertoe zullen leiden dat advocatenkantoren hun anti-pestbeleid zullen herzien.

Het onderzoek is in het Engels, Spaans, Frans, Portugees en Russisch. Alle advocaten worden uitgenodigd deel te nemen, ook al zijn ze zelf nooit slachtoffer geweest van pesten en seksueel vergaand gedrag. Het invullen duurt 10-15 minuten.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand