Partnerbijdrage van

‘Ik kan me niet voorstellen dat een bedrijfsjurist geen lid van het NGB is’

Brit Geurts is Senior Legal Counsel bij Philips Benelux. Sinds januari van dit jaar maakt zij deel uit van het NGB-bestuur. Wij vroegen Brit naar haar werk, haar plannen, het NGB en meer.

Delen:

‘Sinds mijn afstuderen in 2008 werk ik bij Philips, nu sinds drie jaar in mijn huidige rol. Ik heb eerst in Utrecht gestudeerd en daarna de Nijmegen Law School gedaan, een master die zich richt op het bedrijfsleven. Belangrijk onderdeel daarvan was een stage bij een groot advocatenkantoor of bij een bedrijf. Met name dat laatste leek me interessant, want de advocatuur sprak mij totaal niet aan, vooral het procederen niet. Ik liep stage bij Philips en wist toen dat ik op mijn plek zat. Het bevalt mij goed om deel uit te maken van het bedrijf, in plaats van extern te adviseren. Inmiddels is de rol van bedrijfsjurist nog meer verschoven naar die van businesspartner, die echt vanaf het begin meedenkt. De stage bij Philips mondde uit in een baan. Ik werk nu dus ruim vijftien jaar bij Philips, maar het voelt absoluut niet als één en dezelfde baan, omdat het zo’n grote organisatie is. Ik heb verschillende rollen gehad, werkte op verschillende locaties, in verschillende teams en zelfs in verschillende bedrijven binnen het concern. Je kunt je hier blijven ontwikkelen en steeds nieuwe uitdagingen vinden. Het heeft mij nog geen moment verveeld, en dat gaat hopelijk ook niet gebeuren.’

Lees meer

Delen:

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging voor bedrijfsjuristen. Door opleidingen en bijeenkomsten stelt het NGB jou als bedrijfsjurist in staat je professionele kennis en kunde…

Meer berichten van partner

Scroll naar boven