Partnerbijdrage van

In de Schijnwerper | Georg Quak

Georg Quak (40) is General Counsel bij The Surgical Company Group, een groep van bedrijven die medische hulpmiddelen produceert en verkoopt. Georg startte hier vorig jaar als eerste bedrijfsjurist, en is nog steeds de enige. Dat betekent veel bouwen en structuur aanbrengen. ‘Mijn rol is erg breed. Als éénpitter ben ik betrokken bij alle onderwerpen met een juridische invalshoek. Dat is tegelijk een vloek en een zegen.’

Delen:

Naam: Georg Quak
Leeftijd: 40
Bedrijf: The Surgical Company Group
Functie: General counsel

Loopbaanpad

‘Na mijn afstuderen ben ik in januari 2007 begonnen als advocaat bij DLA Piper. In die tijd ben ik via twee detacheringen bij ING in aanraking gekomen met de ‘in-house’ kant. Dat beviel zo goed, dat ik in 2010 aan de slag ben gegaan als legal counsel bij een onderdeel van ING. Na drie jaar bij de bank kwam de behoefte aan een industrie met meer ‘tastbare’ producten. In 2013 ben ik overgestapt naar ERIKS, een internationale industriële dienstverlener. Daar heb ik in totaal 7 ½ jaar gewerkt in verschillende rollen: via de internationale holding uiteindelijk als Head Legal voor ERIKS’ Nederlandse operaties. In januari 2021 ben ik begonnen aan mijn huidige rol als General Counsel bij The Surgical Company Group, een internationale groep van bedrijven die zich bezighoudt met de productie en verkoop van medische hulpmiddelen.’

Wij legden Georg Quak het spreekwoordelijke vuur aan de schenen met een achttal vragen voor onze rubriek ‘De schijnwerper’.  Lees het volledige artikel via onderstaande knop.

Delen:

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging voor bedrijfsjuristen. Door opleidingen en bijeenkomsten stelt het NGB jou als bedrijfsjurist in staat je professionele kennis en kunde…

Meer berichten van partner

Scroll naar boven