Partnerbijdrage van

In de Schijnwerper | Jan Pieter Uittenbroek

Jan Pieter Uittenbroek (37) is General Counsel bij Alicia Insurance. Als AFM-vergund bedrijf heeft de verzekeraar met veel regels te maken. ‘Wij proberen ons niet klein te laten krijgen door de regels, maar er het beste van te maken’, zegt Jan Pieter, die als hobby in champagne handelt.

Delen:

Wanneer en hoe ben je bij het bedrijf waar je werkt gekomen, en wat waren je vorige functies?

Ik werk sinds september 2022 bij Alicia Insurance. Hiervoor werkte ik twee jaar als legal counsel bij Zego, een Londonse insurtech. Een insurtech combineert verzekeringen en technologie. Daarvoor heb ik meer dan acht jaar bij Houthoff gewerkt als advocaat. Bij Houthoff heb ik mij gespecialiseerd in het verzekerings- en toezichtrecht. Ik heb de keuze gemaakt om bij Houthoff weg te gaan omdat een scale-up bedrijf in de verzekeringswereld mij een heel leuke werkomgeving leek, die zowel uitdagend is als modern. Dat bevalt mij nog steeds heel goed.

Naast mijn werk heb ik nog als hobby een handel in champagne. Ik geef samen met een vriend proeverijen en lever champagne van kleine, onbekende, maar goede champagnehuizen.

Als je van advocaat bedrijfsjurist bent geworden, waar moest je dan het meest aan wennen?

Dat juridische problemen maar een onderdeel zijn van de hele bedrijfsvoering en dat het de kunst is om daar op een duidelijke en pragmatische manier mee om te gaan. Bij een jong bedrijf als Alicia gaat alles snel, dus is het kiezen waar je diepgravend onderzoek naar doet en waar dat niet nodig is.

Heb je een specifiek aandachtsgebied en wat vind je het leukste aspect van je werk?

Ik ben gespecialiseerd op het gebied van verzekerings- en toezichtrecht, maar heb nu met alle aspecten van het bedrijf te maken. Dat is erg leuk een veelzijdig. Het leukst vind ik het spanningsveld tussen de toezichtregels en hoe wij daar mee om kunnen gaan met als doel het beste voor onze klanten.

Delen:

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging voor bedrijfsjuristen. Door opleidingen en bijeenkomsten stelt het NGB jou als bedrijfsjurist in staat je professionele kennis en kunde…

Meer berichten van partner

Scroll naar boven