Partnerbijdrage van

In de schijnwerper: Maaike van Opstal

Delen:

In de schijnwerper: Maaike van Opstal
Maaike van Opstal

In de nieuwe Bedrijfsjurist die binnenkort verschijnt, staat Maaike van Opstal in de schijnwerper. Maaike is Manager Legal bij Infinitas Learning Holding B.V. Zij begon haar carrière bij De Brauw Blackstone Westbroek en werd later bedrijfsjurist bij Center Parcs en bij PLUS Retail. Op de vraag waaraan zij het meest moest wennen, toen zij van advocaat bedrijfsjurist werd, antwoordt Maaike:

“Als advocaat bij De Brauw ben je een superspecialist. In mijn functie daarna was het belangrijk om van alles een beetje te weten. Bij Center Parcs waren we een soort huisartsen. Alles wat er op een bungalowpark speelde, kwam voorbij. Een grote overgang. Ik was gewend alleen iets te adviseren als ik alle juridische details had uitgezocht. Als bedrijfsjurist heb je vaak de tijd niet om alle details uit te zoeken en is een advies over het algemeen veel praktischer. Ook word je als bedrijfsjurist geacht om de risico’s af te wegen tegen de commerciële belangen.”

Lees het artikel in De Bedrijfsjurist nr 2, die binnenkort naar alle NGB-leden wordt gestuurd.

Bent u inhouse bedrijfsjurist en nog geen lid van het NGB? Vraag het lidmaatschap aan.

Delen:

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging voor bedrijfsjuristen. Door opleidingen en bijeenkomsten stelt het NGB jou als bedrijfsjurist in staat je professionele kennis en kunde…

Meer berichten van partner

Scroll naar boven