Partnerbijdrage van

In de Schijnwerper | Tobias Oversteegen

Sinds Tobias Oversteegen Legal counsel is bij Renewi, realiseert hij zich hoe divers en complex de reis is die afval aflegt. Vorig najaar deed hij mee aan een run om zwerfafval op te ruimen op een marathontraject.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Naam: Tobias Oversteegen
Leeftijd: 39
Bedrijf: Renewi
Functie: Legal counsel

Wanneer en hoe ben je bij het bedrijf waar je werkt gekomen, en wat waren je vorige functies?
Na vier jaar in de advocatuur, bij AKD, stapte ik  over naar het bedrijfsleven. Want door mijn ervaring als advocaat kreeg ik het idee dat het werken als adviseur binnen een bedrijf zelf in plaats van ‘op afstand’ als advocaat me meer voldoening zou geven.

De overgang van de advocatuur naar ExxonMobil was boeiend omdat ik daar terecht kwam in een enorm omvangrijke organisatie met een heel duidelijke structuur en een bewezen en sterke positie van de juridische afdeling. Binnen ExxonMobil hield ik me bezig met de retailorganisatie in Nederland (Esso tankstations). Daarna maakte ik de overstap naar Jumbo Supermarkten.

Die overgang naar Jumbo was eigenlijk veel groter dan de overgang tussen advocatuur naar bedrijfsleven, omdat bij Jumbo de juridische afdeling op dat moment in de startblokken stond. Binnen de dynamische omgeving van een sterk groeiend familiebedrijf moest die haar plek nog vinden en verdienen. Het was erg leuk en leerzaam om daaraan mee te werken.

Vervolgens kwam drie jaar geleden Renewi op mijn pad. Renewi is vijf jaar geleden ontstaan uit de fusie van twee gelijkwaardige bedrijven in afvalverwerking: Shanks en Van Gansewinkel. Renewi was door de fusie in één klap twee keer zo groot geworden. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een professionaliseringsslag gemaakt.

Lees de anekdote van iets dat Tobias heeft meegemaakt tijdens zijn loopbaan als bedrijfsjurist en andere vragen op de NGB-website.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

NGB

Voor een overzicht van alle opleidingen en bijeenkomsten de komende tijd: zie de agenda. Het laatste nieuws van en over het NGB vindt u in…

Meer berichten van partner

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top