In het nieuws: rechtsbijstand

Delen:

De rubriek IN HET NIEUWS worden juristen of juridisch onderwerpen uitgelicht die de voorafgaande periode in het nieuws zijn geweest. We doen dit aan de hand van de nieuwsapp Meltwater die 8500 Nederlandstalige nieuwssite afzoekt op trefwoorden. Vandaag: rechtsbijstand.

Rechtsbijstand lijngrafiek

In de lijngrafiek ligt de hoogste piek op 21 juni. Op die dag publiceerde Mr. de resultaten van een enquête waaruit blijkt dat 61 procent van de sociaal advocaten vreest te moeten stoppen als de kabinetsplannen voor de rechtsbijstand doorgaan. Veel media namen een voorschot op de rondetafelconferentie van woensdag 22 juni over hetzelfde onderwerp. Die woensdag voorspelde algemeen deken Bart van Tongeren dat veel advocaten het bijltje erbij neer moeten gooien. In de nasleep van de rondetafelconferentie neemt de aandacht voor de gefinancierde rechtsbijstand gaandeweg af.

Rechtsbijstand Taart

Rechtsbijstand woordenwolk

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven