In Londen verdienen advocaten nog steeds bakken met geld

Ondanks de aanstaande Brexit en de coronapandemie doen magic circle-kantoren goede zaken en verdienen partners van Londense topkantoren nog steeds bakken met geld. Dat blijkt uit de cijfers die Clifford Chance, Allen & Overy en Linklaters hebben gepubliceerd.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
In Londen verdienen advocaten nog steeds bakken met geld
Foto: Celyn Kang/Unsplash

Clifford Chance laat een bescheiden groei zien, vergeleken met vorig jaar. De winst per equity partner kwam uit op 1,87 miljoen euro, 5 procent meer dan vorig jaar. De omzet van het kantoor steeg met 6 procent, en kwam uit op 2 miljard euro. De winst kwam uit op 739 miljoen euro, vijf procent meer dan een jaar eerder.

Daarmee verdienen Clifford Chance-partners een fractie meer dan die bij andere magic circle-kantoren. Bij Allen & Overy kwam de winst per equity partner uit op 1,80 miljoen euro (een daling van 1,7 procent), bij Linklaters was dat 1,82 miljoen (5,1 procent minder dan een jaar eerder). Bij Allen & Overy groeide de omzet met 4 procent naar 1,87 miljard euro, bij Linklaters groeide de omzet licht (0,7 procent) naar 1,82 miljard.

Jonge advocaten: hoge salarissen

Beginnende advocaten (‘trainees’ in hun eerste jaar) kunnen in het Verenigd Koninkrijk het beste beginnen bij Davis Polk & Wardwell of bij Sullivan & Cromwell – daar nemen ze per jaar 61.000 euro mee naar huis – beide kantoren betalen in het tweede jaar ruim 66.000. Jones Day staat voor eerstejaars op een derde plek met 57.000 euro, een jaar later verdienen ze daar 65.500 euro. De best verdienende partners zitten bij Kirkland & Ellis, daar toucheren ze jaarlijks 4.562.000 euro – maar dat is ook het kantoor waar de gemiddelde uitkloktijd op 21.35 uur ligt, nergens gaan ze later naar huis. Bij Fletchers beginnen ze gemiddeld het vroegst, om 8.20 uur. Bij Sullivan & Cromwell (met topsalarissen voor de jonkies) houden ze van uitslapen: daar lopen ze gemiddeld om 9.41 langs de portier. Withers is het meest vrouwvriendelijke kantoor (48 procent van de partners is vrouw); de partners verdienen daar zo’n 393.000 euro per jaar, in Londen is dat erg bescheiden voor een partner.

Een overzicht van de Britse kantoren, met hun inkomens, kwaliteit van het werk, de work-life balans, het ‘sociale leven’ en andere kenmerken is hier te vinden.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top