Informele gegevensuitwisseling tussen juridische beroepsgroepen

Delen:

LGZHKE8GDe Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) hebben op 22 januari jl. gesproken over informele gegevensuitwisseling tussen verschillende juridische beroepen, zo meldt de KNB op haar website. De KNB organiseerde deze bijeenkomst naar aanleiding van de motie van Kamerleden Ard van der Steur (VVD) en Michiel van Nispen (SP) over dit onderwerp. Deze werd in april 2014 door de Tweede Kamer aangenomen.

De motie over informele gegevensuitwisseling tussen de verschillende juridische beroepen werd ingediend vanuit de overtuiging dat notarissen, advocaten, rechters en officieren van justitie samen medeverantwoordelijk zijn voor de rechtsstaat. Uitwisseling van gegevens over elkaars functioneren tussen deze groepen is volgens de Tweede Kamer van groot belang om de kwaliteit van de juridische beroepen te verbeteren.

Tijdens de bijeenkomst kwam een aantal dekens (NOvA) en ringvoorzitters (KNB) samen om te bespreken op welke manier invulling gegeven kan worden aan de wens van de Tweede Kamer.

Meer informatie vindt u hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven