Weagree genomineerd voor Innovating Justice Awards 2011

Delen:

inno-justice-awardlogo2Weagree, e-Court en Regeldit.nl dingen dit jaar mee voor de Innovating Justice Awards 2011, prijzen voor de best juridische innovaties. De winnaars worden op 23 juni in het Vredespleis bekendgemaakt.

Innovating Justice is een initiatief van onder meer het The Hague Institute for the Internationalisation of Law en heeft tot doel juridische ondernemers een platform te bieden om ervaringen te delen en innovaties te presenteren. De awards zijn bedacht om vernieuwing in de juridische sector te stimuleren ter verbetering van de toegang tot de rechtspleging.

Er zijn totaal tien genomineerden waarvan dus drie afkomstig uit Nederland. e-Court staat momenteel op een tweede plek met 695 stemmen. e-Court is begin 2010 opgericht door Henriëtte Nakad. Het is een online instituut waar partijen op een laagdrempelige manier hun conflict binnen acht weken kunnen laten oplossen door een geschillenbeslechter voor een lage prijs. Een vorm van particuliere rechtspraak. De eindbeslissing van e-Court is een soort bindend-advies dat wordt vastgelegd in een notariële akte.

Een andere Nederlandse genomineerde is Weagree en heeft tot nu toe 128 stemmen behaald. Weagree heeft een softwareapplicatie gemaakt waarmee gebruikers vol automatisch maatwerkcontracten, zowel simpele als complexe overeenkomsten, kunnen genereren. Er is een knowhow-management functionaliteit voor losse maatwerk-contractclausules en gebruikers werken met hun eigen modelcontracten. Een bijkomende dienst van Weagree is het (helpen) schrijven of verbeteren van die modellen. Weagree werd in 2007 opgericht door Willem Wiggers.

Het derde Nederlandse initiatief is Regeldit.nl, een website die juridische diensten verleent aan kleine tot middelgrote bedrijven op diverse rechtsgebieden. Regeldit.nl heeft tot op heden 18 stemmen gekregen.

Stemmen op de genomineerden kan hier tot 13 juni. Het aantal stemmen bepaalt welke drie innovaties het beste worden bevonden. Een jury beslist uiteindelijk welke van deze drie de beste innovatie heeft.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven