Inperking geheimhoudingsplicht notaris stap dichterbij

Delen:

De notaris wordt, als hem daar om wordt verzocht, verplicht om aan de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie en het Bureau Financieel Toezicht gegevens over betalingen uit derdenrekeningen te verstrekken. Dit als gevolg van het wetsvoorstel ‘Informatieplicht derdengelden notariaat’ dat op 3 november is aangenomen door de Tweede Kamer.

Het wetsvoorstel strekt tot wijziging van artikel 25 Wet op het notarisambt. De notaris zal als gevolg van deze wijziging verplicht worden om onder bepaalde voorwaarden gegevens te verstrekken met betrekking tot zijn derdengeldenrekening. Daarmee wordt de geheimhoudingsplicht van de notaris ingeperkt.

De regering wil met dit voorstel de heffing en vordering van belastingen verbeteren en ongewenst handelen in de vastgoedsector tegengaan. Het wetsvoorstel is één van de maatregelen ter bestrijding van misbruik, fraude en criminaliteit in de vastgoedsector. Het wetsvoorstel zal schriftelijk worden voorbereid voor verdere behandeling in de Eerste Kamer. (bron: KNB)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven