Inschrijving Legal Tech Startup Awards 2016 geopend

Delen:

Beeld bij Legal Tech Start Up AwardsMet Wolters Kluwer als nieuwe partner organiseert Dutch Legal Tech dit jaar de tweede editie van de Legal Tech Startup Awards. Innovatieve startups die technologie gebruiken om juridische dienstverlening te verbeteren kunnen zich tussen 1 juni en 31 juli aanmelden via www.legaltechstartupawards.nl. Dutch Legal Tech is een platform dat innovatie van de juridische dienstverlening bevordert.

Samen met partners PLEIT, Kennedy Van der Laan, Wolters Kluwer, Lexxyn Groep en ING biedt Dutch Legal Tech ook in 2016 een podium aan innovatieve startups die zich willen presenteren aan de juridische sector. “De inzendingen van vorig jaar hebben laten zien dat er grote veranderingen op komst zijn,” zegt Jeroen Zweers, co-founder van Dutch Legal Tech en directeur innovatie bij Kennedy Van der Laan. “Het niveau van de inzendingen lag hoog en de variëteit was groot.”

De eerste editie van de Legal Tech Startups Awards vond plaats in 2015. Uit 21 inzendingen uit binnen- en buitenland werd Clocktimizer uitgeroepen tot winnaar. Deze startup maakt het mogelijk om met big data business intelligence software diepgaande analyses uit te voeren op de interne bedrijfsvoering. “De publiciteit die we hebben gekregen door mee te doen aan de Legal Tech Startup Awards en deze te winnen is onbetaalbaar,” zegt CEO Pieter van der Hoeven van Clocktimizer. “Het was een fantastische kans om Clocktimizer in de schijnwerpers te zetten.”

Dit jaar heeft ook Wolters Kluwer zich als partner verbonden aan de awards. Peter Backx, Manager Strategie en Innovatie bij Wolters Kluwer in Nederland licht toe: “Wolters Kluwer hecht enorm veel waarde aan innovatie om zo onze klanten effectiever en efficiënter te kunnen laten werken. Daarom zijn wij zelf ook continu bezig met het innoveren van onze producten en diensten en zien we de Legal Tech Startup Awards als een geweldig initiatief om innovatie in de juridische sector te stimuleren en tot wasdom te zien komen.”

Ieder jong bedrijf, niet ouder dan drie jaar, dat zich inzet om juridische dienstverlening te verbeteren door middel van technologie kan zich van 1 juni tot en met 31 juli a.s. aanmelden via www.legaltechstartupawards.nl. De tien meest veelbelovende startups worden uitgenodigd voor de halve finale. Daarna worden drie startups genomineerd die op 11 oktober 2016 tijdens PLEIT2016 hun idee mogen pitchen aan juridisch Nederland. De ruim 500 deelnemers aan het jaarlijkse congres kiezen samen met een vakjury de winnaar van de Legal Tech Startup Awards 2016.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven