International Legal Ethics Conference wordt in 2024 in Nederland gehouden

De International Legal Ethics Conference vindt in 2024 plaats in Amsterdam. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Amsterdam Centre on the Legal Professions and Access to Justice.

Delen:

International Legal Ethics Conference wordt in 2024 in Nederland gehouden - Mr. online
Beeld: Depositphotos

Dat de International Legal Ethics Conference (ILEC) volgend jaar in Nederland wordt georganiseerd, werd deze week bekendgemaakt tijdens de ILEC 2022 in Los Angeles. Daar was het thema Lawyers in a World of Crisis.

De ILEC 2024 vindt plaats bij de Amsterdam Law School van 27 tot en met 29 juli 2024. Het centrale thema luidt Legal professionals in a digitizing world. De organisatie is in handen van het Amsterdam Centre on the Legal Professions and Access to Justice, met de Nederlandse Orde van Advocaten als belangrijkste mede-organiserende partner.

Digitalisering

Digitalisering in de juridische sector heeft zich tot nu toe beperkt tot relatief eenvoudige ondersteunende technologieën, zoals automatisch zaakmanagementsystemen en zoekmachines. Maar advocatenkantoren, gerechten en andere juridische instellingen hebben complexere toepassingen ontwikkeld, zoals expertsystemen, voorspellende analyses en zelflerende machines. Ook de markt voor apps waarmee mensen zelf hun juridische problemen kunnen oplossen groeit snel. Verder wordt er geëxperimenteerd met online rechtbanken. Op deze ontwikkelingen gaat ILEC 2024 verder in, en kijkt dan naar de juridisch-ethische aspecten en de rechtsstatelijkheid ervan. Er zijn lezingen en rondetafelgesprekken.

Voorzitter van de conferentie is Iris van Domselaar. Zij is hoogleraar rechtsfilosofie en rechtsethiek aan de Universiteit van Ansterdam, en directeur van ACLPA. In het organisatiecomité zitten verder Tamara Butter (universitair docent rechtssociologie, UvA) en Gerrit Jan Pulles (docent rechtsethiek en mensenrechten, UvA).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven