Internationale notarissenunie komt met informatie over het Oekraïense recht

Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne heeft de Union Internationale du Notariat (UINL) haar site uitgebreid met de antwoorden op allerlei vragen over het Oekraïense recht. Die gaan bijvoorbeeld over erfenissen, onroerend goed en kwetsbare personen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Internationale notarissenunie komt met informatie over het Oekraïense recht - Mr. online
Foto: Depositphotos

Hoe vind ik een testament in het buitenland? Hoe kom je erachter of al is begonnen met de afwikkeling van een nalatenschap? Kunnen internationale stellen een rechtskeuze uitbrengen over hun huwelijksgemeenschap? Moet ik naar een notaris als ik mijn huis in het buitenland wil verkopen? Deze en vele andere vragen en antwoorden voor notarissen staan op de website van de UINL.

Erfenissen

De website biedt al veel juridische informatie over landen in Oost-Europa (waaronder Rusland), nu is daar Oekraïne bijgekomen. De informatie wordt aangeboden in het Engels, Frans en Spaans. Een groot aantal kwesties gaat over erfenissen. Er wordt antwoord gegeven op vragen als: hoe kan ik in Oekraïne mijn echtgenoot beschermen, hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kinderen gelijk worden behandeld, hoe moet ik mijn laatste wil opstellen en kan ik iemand onterven. Ook is er informatie voor erfgenamen en erfbelasting in Oekraïne.

Onroerend goed in Oekraïne

Ook wie onroerend goed in Oekraïne wil kopen of verkopen, vindt informatie. Aan de orde komen contracten, financiering, de rechtsgeldigheid van een handtekening en de levering. Tot slot is er informatie over ‘kwetsbare personen’ (meerder- en minderjarigen, bijvoorbeeld over bewind) en over (on)gehuwde stellen (zoals het huwelijksgoederenregime). De informatie is gratis toegankelijk, niet alleen voor notarissen maar voor iedereen. Meer informatie over Oekraïne en de hulp van het Europese notariaat is te vinden op de website van de Raad van Notarissen in Europa (CNUE).

Collecte

Enkele dagen nadat Rusland Oekraïne binnenviel, is de internationale notarissenunie een collecte onder notarissen gestart. Dit geld wordt gebruikt voor humanitaire hulp en wederopbouw. Het Paypal-account is nog steeds open.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Wageningen University & Research zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top