Internationale studenten volgen summer school ‘Recht in de oudheid’

Delen:

27 juli Internationale studenten volgen summer schoolVakken als Romeins recht zijn op veel universiteit wegbezuinigd. Dat hiaat hebben de Universiteit van Leiden en de Vrije Universiteit (Amsterdam) deels opgevangen door een summer school ‘Laws in Antiquity’ te organiseren.

Volgens Jan Hallebeek, hoogleraar Europese rechtsgeschiedenis en een van de initiatiefnemers van de summer school doen dit eerste jaar tien studenten mee. Ze komen uit Rusland, Canada, de VS, Indonesië, Singapore en Engeland. Zij maken in twee weken tijd kennis met vier rechtstelsels: het assyrische recht van Mesopotamië, het byzantijnse recht, het Egyptische recht en het Romeinse recht. Naast de rechtsbronnen in hun historische context wordt aandacht besteed aan thema’s als onrechtmatige daad, eigendom en familierecht. De studenten volgen onderwijs, maken opdrachten en nemen deel aan excursies. Hallebeek: “Zelf doe ik ‘Rome’. Ik laat hen Digesten – in het Engels – lezen en analyseren. Het is al heel knap als ze daar uit komen.” De summer school levert de studenten drie studiepunten op. De andere docenten zijn Ilan Peled (Mesopotamië), Koen Donker van Heel (Egypte) en Hylkje de Jong (Byzantium).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven