Internetrechter weer van start

Delen:

De tweede editie van de Internetrechter is van start gegaan. Belangstellenden hebben de mogelijkheid om via de website www.dg.nl/internetrechter rechtszaken te volgen, hun mening te geven over het verloop van de rechtszaak, vragen te stellen aan de rechter, officier van justitie en advocaat en aan te geven tot welke uitspraak zij zouden komen als zij rechter zouden zijn en waarom.

Het project is een gezamenlijk initiatief van het Openbaar Ministerie Arnhem, Dagblad de Gelderlander, de Orde van Advocaten en rechtbank Arnhem.

Vandaag wordt de zaak behandeld die Gelderlander deze keer gaat volgen. Tijdens de zitting wordt ‘live’ verslag gedaan van de zitting door een journalist van de Gelderlander. Een compilatie van de opnames van de zitting wordt in de loop van de dag geplaatst op de website. Bezoekers van de site kunnen – na registratie – gemotiveerd aangeven of zij de eis van de officier van justitie precies goed, te hoog of te laag vinden. Vragen die worden gesteld aan de rechter, officier van justitie en advocaat worden kort voor de uitspraak op 22 september beantwoord.

De winnaar is degene die het dichtst bij het vonnis van de rechtbank zit en dit het beste heeft gemotiveerd. De prijs is een kijkje in de keuken van de rechtbank Arnhem.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven