Partnerbijdrage van

Interview Renée Nauta: Van oost naar west, van noord naar zuid

Renée Nauta, senior legal counsel bij ING, houdt van geschiedenis en van reizen. Pelgrimsroutes en oude handelsroutes fascineren haar. De zijderoute door Oezbekistan, maar ook het Jacobspad, vlakbij huis.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

‘Zijde bestaat al eeuwen. In Romeinse vestingen is Chinese zijde gevonden, want de consuls kleedden zich er graag in. Het was kostbaar en werd ook als betaalmiddel gebruikt. Oorspronkelijk mocht zijde niet uit China worden uitgevoerd. Maar een Chinese prinses smokkelde wat rupsen het land uit, zo wil de legende. Chinese keizers waren dol op paarden uit het westen. Zo kwam de handel op gang. De zijderoute, een netwerk van oude karavaanroutes, verbindt oost en west. Van China en oost-Azië aan de ene kant naar het Midden-Oosten en Europa aan de andere kant.’

Lees verder

Dit interview is deel vijf van zes over wat bedrijfsjuristen in hun vrije tijd doen, naast een vaak drukke baan en gezinsleven. Het verscheen in de eerste editie van de Nationale Enquête Bedrijfsjuristen 2021-2022. Deze tweejaarlijkse enquête is gehouden onder ruim 400 NGB-leden met als doel om meer inzicht te krijgen in de trends en ontwikkelingen binnen het vak van bedrijfsjuristen.

Tekst: Henriette van Wermeskerken
Foto’s: Truus van Gog

Resultaten Nationale Enquête Bedrijfsjuristen 2021-2022

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

NGB

Voor een overzicht van alle opleidingen en bijeenkomsten de komende tijd: zie de agenda. Het laatste nieuws van en over het NGB vindt u in…

Meer berichten van partner

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top