In ons nieuwe huis staat de keuken midden in het woongedeelte. Zo hebben we koken de plaats gegeven die het verdient, in het centrum van het huis. Mijn vriend en ik koken allebei graag. Hij is gedeeltelijk Moluks en heeft de Indische keuken van huis uit meegekregen. Mijn roots liggen in Turkije. Ik ben er geboren, omdat mijn moeder tijdens haar zwangerschap en bevalling bij haar familie wilde zijn. Mijn ouders woonden in Nederland.’
‘De traditie van koken en van gastvrijheid heb ik van huis uit meegekregen. Mijn moeder kookte altijd Turks, ze kende geen andere keuken. In mijn jeugd bleven er vaak kinderen bij ons eten. Dat kon altijd, ook zonder dat het gepland was. Dat was bij Nederlandse gezinnen soms wel anders. Die traditie van gastvrijheid, dat iedereen welkom is om te blijven eten en dat er altijd genoeg te eten is, bestaat in grote delen van de wereld. Ik zet die traditie graag voort. Als het kan, koken we elke dag, soms voor twee dagen tegelijk. Het lukt niet altijd, want ik heb een drukke baan en wil minimaal drie keer per week sporten. Bootcamp, krachttraining, hardlopen en yoga. Soms halen we dus eten, waarbij we er wel op letten dat het vers en gezond is.’