Partnerbijdrage van

Interview Zehra Sahin: De keuken centraal

Zehra Sahin, Lead Legal bij Tinka, staat graag achter de pannen. Ze kookt uit alle keukens, het liefst Mexicaans, Indisch of Turks.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

In ons nieuwe huis staat de keuken midden in het woongedeelte. Zo hebben we koken de plaats gegeven die het verdient, in het centrum van het huis. Mijn vriend en ik koken allebei graag. Hij is gedeeltelijk Moluks en heeft de Indische keuken van huis uit meegekregen. Mijn roots liggen in Turkije. Ik ben er geboren, omdat mijn moeder tijdens haar zwangerschap en bevalling bij haar familie wilde zijn. Mijn ouders woonden in Nederland.’

‘De traditie van koken en van gastvrijheid heb ik van huis uit meegekregen. Mijn moeder kookte altijd Turks, ze kende geen andere keuken. In mijn jeugd bleven er vaak kinderen bij ons eten. Dat kon altijd, ook zonder dat het gepland was. Dat was bij Nederlandse gezinnen soms wel anders. Die traditie van gastvrijheid, dat iedereen welkom is om te blijven eten en dat er altijd genoeg te eten is, bestaat in grote delen van de wereld. Ik zet die traditie graag voort. Als het kan, koken we elke dag, soms voor twee dagen tegelijk. Het lukt niet altijd, want ik heb een drukke baan en wil minimaal drie keer per week sporten. Bootcamp, krachttraining, hardlopen en yoga. Soms halen we dus eten, waarbij we er wel op letten dat het vers en gezond is.’

Lees verder

Dit interview is onderdeel van een serie van zes over wat bedrijfsjuristen in hun vrije tijd doen, naast een vaak drukke baan en gezinsleven. Het verscheen in de eerste editie van de Nationale Enquête Bedrijfsjuristen 2021-2022. Deze tweejaarlijkse enquête is gehouden onder ruim 400 NGB-leden met als doel om meer inzicht te krijgen in de trends en ontwikkelingen binnen het vak van bedrijfsjuristen.

Tekst: Henriette van Wermeskerken
Foto’s: Truus van Gog

Resultaten Nationale Enquête Bedrijfsjuristen 2021-2022

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top