Is het nou Kleine Lettertjesloop of Kleinelettertjesloop?

Delen:

Er is een (kleine) discussie losgebarsten over de Kleine Lettertjesloop, dé hardloopwedstrijd voor juristen. Van advocatenkantoor Stibbe ontvingen wij een bericht over de schrijfwijze van de naam. Deze zou namelijk suggereren dat de ‘loop’ klein is en niet de ‘lettertjes’. “Het is allemaal niet zo belangrijk, maar voor juristen zijn kleine dingetjes soms van groot belang.”

Ter illustratie kwam het kantoor met een mooie analogie: “Wat het probleem scherper duidelijk maakt, is ‘blinde geleidehond’ dan wel ‘blindegeleidehond’. Maak uw keuze voor uw favoriete hond.”

Kennelijk is een kleine uitleg nodig. De Kleine Lettertjesloop is onderdeel van de Letterenloop, een hardloopwedstrijd die sinds jaar en dag in Haarlem en Bloemendaal plaatsvindt. Eigenlijk had de loop dus de Kleine Letterenloop moeten heten. Maar toen we die twee woorden zagen staan, konden we geen weerstand bieden aan de woordspeling Kleine Lettertjesloop, Dus ja, Stibbe heeft gelijk, maar we houden het toch zoals het nu is.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven