Jaarvergadering Nederlandse Juristen-Vereniging 2008

De Jaarvergadering 2008 van de Nederlandse Juristen-Vereniging (NJV) staat in het teken van het onderwerp ‘Multiculturaliteit en Recht’ en wordt gehouden op vrijdag 13 juni 2008 in schouwburg Kunstmin te Dordrecht.

De samenstelling van de Nederlandse bevolking is de laatste decennia veranderd. Naar verwachting zal die in de toekomst verder veranderen.

De Nederlandse samenleving kan in steeds sterkere mate als multicultureel worden gekenschetst.

In die samenleving staat de verhouding tussen de geldende publieke en private normen en waarden en daarbij in aanmerking te nemen belangen, enerzijds, en de normen en waarden uit andere (rechts) culturen, anderzijds, ter discussie.

In hoeverre dient het Nederlandse recht ruimte te laten voor andere (rechts) culturen?

Is het contraproductief in een multiculturele samenleving wanneer het debat over culturele diversiteit zich toespitst op principiële uitgangspunten en diepliggende waarden en niet op pragmatische oplossingen in conflicten of het maken van afspraken over aanvaardbare handelingen? Moet het mogelijk zijn het politie uniform te combineren met een hoofddoek, keppeltje of tulband?

Over deze en andere vragen zal tijdens de Jaarvergadering worden gedebatteerd.

De preadviseurs van de Jaarvergadering 2008 zijn:

Prof. dr. mr. W. van der Burg,  
Prof. dr. mr. C.J.M. Schuyt,
Prof. mr. J.H. Nieuwenhuis.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven