Jaarvergadering The Association of European Administrative Judges

Delen:

De Centrale Raad van Beroep verzorgt op vrijdag 24 mei de jaarvergadering van The Association of European Administrative Judges (AEAJ). Leden van de AEAJ zijn bestuursrechters uit de lidstaten van de Europese Unie en de Raad van Europa. Daarnaast zijn ook enkele administratieve rechters uit landen die een associatie hebben met bedoelde instanties lid van de AEAJ.

Ter gelegenheid van de jaarvergadering van de AEAJ organiseert de Centrale Raad van Beroep in samenwerking met de Universiteit Utrecht daarnaast een besloten symposium met als onderwerp ‘An effective remedy in administrative cases: the principle of finality’. Tijdens het symposium treden als inleiders op: Annika Sandström en Bernard Even (administratieve rechters uit Zweden respectievelijk Frankrijk), Roberto Caranta (hoogleraar administratief recht aan de Universiteit van Turijn, Italië) en André Verburg (senior rechter en inhoudelijk adviseur van de rechtbank Midden-Nederland).

Naast de leden van de AEAJ worden voor het symposium onder meer ook uitgenodigd vertegenwoordigers van de wetenschap, leden van de rechterlijke macht en vertegenwoordigers van een aantal ministeries.

Voor de leden van de AEAJ staat tijdens het bezoek aan Nederland (23-25 mei) ook op het programma een receptie, aangeboden door de Commissaris van de Koning. Op 25 mei is er voor de leden een rondvaart in Amsterdam. Het bezoek wordt diezelfde dag afgesloten met een rondleiding door het Rijksmuseum.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven