Jaarverslag Hoge Raad 2012

Delen:

Volgens de president van de Hoge Raad Geert Corstens zijn de signalen van rechters over een te hoge werkdruk serieus opgepakt en begrepen. “Nu is het heel belangrijk dat er op de punten waarop rechters hun zorgen hebben uitgesproken ook echt iets verandert.” Dat zegt hij in een interview in het jaarverslag 2012 van de Hoge Raad.

In het jaarverslag blikt ook procureur-generaal Jan Watse Fokkens terug op ontwikkelingen binnen Hoge Raad en binnen de rechtspraak in 2012 en geeft de directeur bedrijfsvoering zijn visie op wat er nodig is om aan de bezuinigingsopgave waar de Hoge Raad zich voor gesteld ziet, tegemoet te komen.

Verder heeft iedere kamer van de Hoge Raad – civiel, straf en belasting – vijf zaken uit 2012 geselecteerd. Dat zijn uitspraken die er uitsprongen in 2012. Zaken die maatschappelijk relevant zijn, waarnaar is uitgekeken, die verrassend zijn, die publiciteit kregen, of die richting geven.

Klik voor het jaarverslag hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven