Janssen en Malewicz nieuwe advocaten Holleeder

Delen:

Sander Janssen

Sander Janssen

Robert Malewicz

Robert Malewicz

Sander Janssen en Robert Malewicz (beiden Cleerdin & Hamer) zijn de nieuwe advocaten van Willem Holleeder. De Amsterdammer heeft Cleerdin & Hamer zelf benaderd. Het duo volgt Stijn Franken op, die de verdediging van Holleeder had neergelegd op advies van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten. Franken werd belangenverstrengeling verweten omdat hij ooit Holleeders ex-vriendin Sandra den Hartog heeft bijgestaan, die nu getuige is in de zaak tegen Holleeder.

Janssen en Malewicz kwamen in beeld omdat ze al enige kennis van het dossier hebben. Ze verdedigen in het Passageproces Jason R. die verdacht wordt in enkele zaken waarin ook Holleeder verdachte is. Robert Malewicz is daarnaast advocaat van Ali N., die in het onderzoek naar de moord op Willem Endstra volledig werd vrijgesproken. Ook in die zaak wordt Holleeder vervolgd.

Janssen en Malewicz willen benadrukken het bijstaan van Holleeder geen tegenstrijdige belangen oplevert. “In het licht van de totstandkoming van deze voor dhr. Holleeder en mr. Franken ongewenste advocatenwissel is dat uiteraard een onderdeel dat nauwgezet is verkend en indringend met de cliënten is besproken,” schrijven ze in een persbericht.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven