JB Snapshot van de week: Karten – Jonge Balie Friesland

Delen:

Dat de leden van de Jonge Balie van een beetje snelheid houden, moge duidelijk zijn! Op 25 februari ’16 hebben we op de kartbaan in Leeuwarden gekeken wie er met recht zichzelf de snelste (jonge) advocaat van Friesland kan noemen.

Eerst hebben we een ronde gedaan om te trainen. We konden op die manier de baan verkennen en eens onderzoeken welke tegenstanders we in de gaten moesten houden. Vanwege de omvang van de groep moesten we in twee rondes rijden, waardoor we elkaar goed in de gaten konden houden.

Na het kat-uit-de-boom-kijken kwam het echte werk; de kwalificatieronde. De spanning steeg en de temperatuur daalde (al had dat met name te maken met de roldeuren die openstonden). Al snel was in beide rondes duidelijk wie in de A- en B-ronde terechtkwam. Check de foto’s van een indruk van deze snelle rondes!

Zoals te doen gebruikelijk werd er ook voor de innerlijke mens gezorgd; na deze inspanning was het tijd voor een stamppot buffet, een goed gesprek en hier en daar een sterk verhaal, al dan niet over het karten. Ondertussen maakte iedereen zich op voor het echte werk: de wedstrijd! De B-poule mocht het spits afbijten. Hoewel sommigen last hadden van een trage kart, is er gereden als een dolle. Na zo’n acht rondjes waren de winnaars van de B-poule bekend en konden zij zich rustig aan een drankje wagen. Onder andere Speedy C. en Harry. O bleven in deze poule hangen en hebben het niet tot de prijzen weten te redden.

Dan het echte werk: de A-poule! Deze fanatieke meesters werden door de leiding van de kartbaan gepositioneerd op de baan en hoefden niet vanuit de pit te starten. Jelmer de Vries, a.k.a. De Freeze, deed het in eerdere rondes erg goed. Hij bleek echter in een zeer trage kart te zijn gezet en daardoor werd al na de eerste rondes duidelijk dat hij niet zou winnen.

Vervolgens ging de wedstrijd met name tussen Wessel, Erik en Eric. Hier en daar werd er eens een kart in de reling geduwd en piepten de banden, maar uiteindelijk won Speedy Stoetie, ook wel bekend als Erik S. toch het toernooi. Kermit, ook wel bekend onder de naam Eric, werd tweede en Wessel ging naar huis met een mooie derde plaats.

Na de tijd hebben we een professionele prijsuitreiking gehad en dit spannende toernooi (en andere, niet ter zaken doende kwesties) besproken onder het genot van een biertje, dan wel een warme chocomel. Een geslaagde activiteit; dank aan de deelnemers!

MR1604 JB SNAPSHOTS 4602 karten
MR1604 JB SNAPSHOTS 4603 karten
MR1604 JB SNAPSHOTS 4604 karten
MR1604 JB SNAPSHOTS 4605 karten
MR1604 JB SNAPSHOTS 4606 karten
MR1604 JB SNAPSHOTS 4607 karten
MR1604 JB SNAPSHOTS 4609 karten

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven