JeeBee dictee voor taalkundige fijnproevers

Delen:

Foto: Pexels

Vrijdag 22 september 2017 vindt het twaalfde JeeBee Dictee plaats in de Eusebiuskerk te Arnhem. Tijdens het JeeBee Dictee van de Jonge Balie Gelderland kunnen advocaten (uit binnen- en buitenland) en zittende en staande magistraten elkaar treffen om hun schriftelijke juridische kennis te testen.

Vorig jaar deden 120 mensen mee aan het JeeBee Dictee. Advocaat Annelinde Janssen (Dirkzwager) en lid van de Dicteecommissie: “Dat dictee bestond uit twaalf zinnen, ruim driehonderd woorden. Gemiddeld hadden de deelnemers zo’n honderd fouten. Per woord kunnen maximaal vijf fouten worden gemaakt. En voor onleesbare woorden worden ook vijf fouten gerekend.”

Een Vlaamse advocaat had de beste score (twaalf fout) maar hij wilde niet meedoen met de prijzen. Daarom ging de eerste prijs naar Hans Mulder van Heijltjes Advocaten (Nijmegen) met dertig fouten. Het winnende team was ‘Boem flex takie lauw’, bestaande uit Johan Schouten, Lotje Koers, Jan Goemans en Charlotte de Vries, allen werkzaam bij Noppen de Vries Goemans Advocaten (Arnhem), met gemiddeld 45 fouten.

Dit jaar draagt hoogleraar ondernemingsrecht Jan Berend Wezeman het dictee voor. Deelname aan het dictee is zowel individueel als in teamverband mogelijk. Een team kan bestaan uit vier tot acht personen. Ook student-stagiairs, (kandidaat-)notarissen en juridisch (student-)medewerkers kunnen deelnemen.

Twee zinnen uit het dictee van 2016, om er alvast in te komen:

‘Blijkens dubbelblind, niet-gefalsifieerd sociaalpsychologisch onderzoek neigt het juridisch metier – tezamen met de medische stiel – er van alle aan de alma mater gedoceerde disciplines het pregnantst naar om aspirant-collegae te evalueren op de distinctieven van het voornapoleontische patriciaat.’

‘Daarom ook werd hij lid van ’s konings Openbaar Ministerie, waar hij als een zebedeus zwoegde voor het bonum commune.’

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven