Johan Wolswinkel hoogleraar Bestuursrecht Tilburg University

Delen:

Foto: Johan Wolswinkel

Tilburg University heeft Johan Wolswinkel (1982) benoemd tot hoogleraar Bestuursrecht, markt en data bij Tilburg Law School. Wolswinkel gaat de rol van het bestuursrecht onderzoeken in tijden van economisering, digitalisering en dataficering.

Wolswinkel wil zich in zijn onderzoek richten op de dynamiek en complexiteit van nieuwe vormen van overheidsoptreden, zoals ‘market driven’ en ‘data driven’ bestuur, en de wijze waarop het bestuursrecht dergelijk overheidsoptreden faciliteert en normeert.

De leerstoel Bestuursrecht, markt en data bevindt zich op het grensvlak van het economisch bestuursrecht en het bestuurlijk informatierecht. Wolswinkel is geïnteresseerd in de wisselwerking tussen deze terreinen van het bestuursrecht en het overige bestuursrecht. Hij beoogt niet alleen bij te dragen aan de ontwikkeling van het economisch bestuursrecht en het bestuurlijk informatierecht tot data-georiënteerd bestuursrecht, maar ook aan de samenhang van het bestuursrecht als geheel.

Wolswinkel studeerde Rechtsgeleerdheid en Wiskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en promoveerde daar in 2013 cum laude op het proefschrift ‘De verdeling van schaarse publiekrechtelijke rechten. Sinds oktober 2015 is hij werkzaam bij Tilburg Law School als hoofddocent bestuursrecht. Naast zijn werk in Tilburg is hij onder meer werkzaam als rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Rotterdam en research partner bij de Kansspelautoriteit.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven