Jonge arbeidsrechtadvocaten verenigen zich

Delen:

Na het strafrecht heeft nu ook de jonge arbeidsrechtadvocaat zijn belangenorganisatie: onlangs werd de Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten opgericht (VJAA). De vereniging richt zich op jonge advocaten die zich met name bezighouden met arbeidsrechtelijke zaken. De VJAA organiseert op woensdag 25 maart 2009 haar eerste lezing. Deze wordt gegeven door Edith Franssen. Zij is universitair docente aan de Universiteit van Amsterdam en advocaat bij Loyens & Loeff.

Voorzitter van de VJAA is de Amsterdamse advocaat Daniel Maats (Joosten advocaten). Hij gelooft zeer in het idee dat achter de vereniging zit: "Wij richten ons op de jongere advocaat met minder dan zeven jaar ervaring in het arbeidsrecht. We constateren dat deze collega’s op dit moment buiten de boot vallen bij de VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland), die alleen openstaat voor de zeer ervaren en gespecialiseerde arbeidsrechtadvocaat. Dat betekent dat de jongere advocaat als het gaat om kennisvermeerdering en netwerken een beetje buiten de boot valt, dus vandaar dit initiatief."

Maats erkent dat het wellicht ook voor de hand had gelegen als de VAAN zelf een aparte jongerenafdeling in het leven had geroepen: "Ja, daar hebben we ook wel over gesproken, maar de VAAN heeft er de voorkeur aan gegeven geen betrokkenheid te willen hebben met ons initiatief. Dat vind ik wel jammer ja. Wellicht wil men niet het risico lopen dat door een verbintenis met de wat minder ervaren advocaat afbreuk zou worden gedaan aan het imago van de VAAN."

Het doel van de nieuwe vereniging is het kennisniveau van de leden te verhogen door het aanbieden van cursussen en lezingen, maar ook door korting te geven op cursussen en uitgaven van opleiders en uitgevers. Maats: "En wij geven wij de leden de mogelijkheid om elkaar ook op informele wijze te leren kennen en contacten te leggen. Dat kan natuurlijk via de periodieke bijeenkomsten die we gaan organiseren. Maar we kennen op onze website ook een forum waar leden hun vragen en problemen met anderen kunnen bespreken. Vooral als je op een klein kantoor werkt kun je soms met ingewikkelde zaken te maken hebben waar je patroon ook niet een twee drie een antwoord op kan geven. In zo’n geval kun je in contact treden met je mede-leden via ons webforum."

Maats heeft geen idee hoeveel advocaten in potentie lid kunnen worden van de vereniging: "Wij mikken de komende paar jaar op een paar honderd leden, maar ik schat dat er misschien wel 1500 jonge advocaten bezig zijn met dit onderwerp."

Om voor een lidmaatschap in aanmerking te komen gelden de volgende eisen: Minder dan zeven jaar beëdigd zijn als advocaat, meer dan 50% van de werktijd bezig zijn met arbeidsrecht en minimaal 10 PO-punten per jaar in arbeidsrecht halen.

Meer informatie over de vereniging en de bijeenkomst van volgende week: www.vjaa.nl.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven