Juridisch nieuws

Jonge jurist gaat liefst werken bij rijksoverheid

Ministerie van Binnenlandse Zaken (foto: Edward Lich/Pixabay)

De rijksoverheid is de meest populaire werkgever onder jonge juristen. Dat blijkt uit een onderzoek dat onlangs is uitgevoerd door Universum, een bedrijf dat zich richt op merkimago’s.

Uit het onderzoek komt naar voren dat jonge, hoogopgeleide werknemers vooral aan de slag willen bij ‘nationale iconen’, zoals Heineken en KLM. Universum vroeg aan 11.500 jongere Nederlandse werknemers (universitaire opgeleid en gemiddeld zeven jaar werkervaring) naar hun favoriete werkgevers. Daarbij werd onderscheid gemaakt tussen business professionals, werknemers met een technische achtergrond en juristen. Die willen vooral ‘uitdagend werk’ en ‘een leidinggevende die mijn persoonlijke ontwikkeling ondersteunt’.

Juristen willen het liefst aan de slag bij de rijksoverheid, gevolgd door KLM, de Belastingdienst, Heineken, de gemeente Amsterdam en Nike. Iets lager scoren Shell, Unilever, Google en Philips. In de top-15 staan twee juridische werkgevers: DAS op plaats 12 en Loyens & Loeff op plaats 14, net voor Coca-Cola.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures