JUPECA, kennis van recht is vernieuwd!

Delen:

Ingezonden Mededeling

logo Jupeca e zineJUPECA, de vereniging van personen werkzaam in de rechtspraktijk is na bijna 110 jaar in een compleet nieuw jasje gestoken. En nieuw logo, een nieuwe website en en ons blad De Rechtsstrijd is van binnen en buiten geheel vernieuwd. Trots presenteren we het JUPECA Magazine, waarvan het eerste nummer tijdens de jaarlijkse Ledenvergadering aan iedereen is uitgedeeld.

Voor wie is JUPECA?

Jupeca is één van de oudste vakorganisaties in Nederland. Sinds 1902 behartigt de vereniging de belangen van personen in de rechtspraktijk: medewerkers van een incassobureau, advocatenkantoor, rechtskundig adviseur en gerechtsdeurwaarderskantoor, maar ook personeel dat werkzaam is op juridische afdelingen van bedrijven of instellingen. Jupeca is tevens de uitgever van de tweedelige cursus Basiscursus voor de rechtspraktijk.

Drie keer per jaar verschijnt JUPECA Magazine: hét onafhankelijke vakblad voor medewerkers in de rechtspraktijk. De uitgave heeft tot doel de kennis van recht te bevorderen en te verdiepen, zowel theoretisch als praktisch. Elke editie bevat interviews en vakinhoudelijke artikelen over actuele thema’s, geschreven door en voor professionals. Daarnaast wordt aandacht besteed aan nieuws uit de branche, vakliteratuur, cursussen en workshops, jurisprudentie en verenigingsactiviteiten.

Wat biedt JUPECA?

JUPECA heeft voor haar leden, naast rechtsbijstand, een drietal kernactiviteiten: algemene en juridische informatie, een netwerkplatform en kennisuitbreiding/scholing. Hét ledenvoordeel is bijvoorbeeld de aanzienlijke korting die leden ontvangen als zij zich inschrijven voor een van de jaarlijkse cursussen en trainingen die JUPECA al sinds oudsher organiseert. In 2012 zullen zich diverse traingen aanbieden, zoals Verdieping WSNP, Leidinggeven/Beoordelingssgesprekken Voeren, Onderhandelen en Telefonisch Incasseren. Aan trainingen en cursussen kan ook door niet‐leden worden deelgenomen, zij profiteren dan alleen niet van de hoge kortingen op alle activiteiten.

Daarnaast biedt JUPECA alle personen die werkzaam zijn in een rechtspraktijk al sinds 40 jaar de Basiscursus voor de Rechtspraktijk aan. Deze praktische basisopleiding bestaat uit twee delen, het materiele recht en het formele recht. Een goede basiscursus voor een zeer redelijke prijs, inclusief persoonlijke studiebegeleider, maandelijkse mondelinge toelichting op een centrale plaats in Nederland en na het schriftelijk examen ontvangst van een JUPECA‐diploma. De cursus wordt regelmatig van nieuw materiaal voorzien en door professionele docenten geüpdate. De examencommissie bestaat uit leden van JUPECA, de NVRA, de KBVG en de Nederlandse Orde van Advocaten.

Kan ik lid worden?

Het JUPECA‐lidmaatschap kost jaarlijks € 75,00. Daarvoor ontvang je drie keer het JUPECA Magazine, toegang tot onze uitgebreide website, verenigingsinformatie, een netwerkplatform en hoge kortingen op Trainingen en Cursussen. Je kunt tot het eind van dit verenigingsjaar (1 juli 2012) voor een aantrekkelijke prijs (€ 25,00) lid worden.

Kijk op onze website of neem contact op met onze administratie 030-2600902.

JUPECA, kennis van recht!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven