Juridisch Tourisme

Delen:

Touristische tips voor juristen die zelfs in hun vakantietijd graag bezig zijn met het recht. En voor meesters met onverbeterlijke zendingsdrift om hun kinderen, neefjes of nichtjes wat historisch besef en juridisch gevoel bij te brengen, zolang er nog geen ‘rechtbankje’ beschikbaar is op de Wii of de Gameboy:

Doe-het-zelf

Als u meer iemand bent voor een actieve, avontuurlijke vakantie, dan kunt u het beste zelf iets bedenken. Goed voor het creatieve brein.
Ik geef u een paar suggesties om verder uit te werken:

  • Zet een BW-speurtocht uit in uw eigen woonplaats, langs overhangende struiken, onrechtmatige daden, trouwzalen, koop een ijsje en maak een schets van de betrokken rechtshandelingen.
  • Bedenk een kantooruitje voor collega’s of clienten in het thema van uw juridische specialisatie. Een milieurecht-wandeling. Of een gezondheidsrecht-triathlon. Een levend mededingingsrecht-stratego. Of een echtscheidings-ganzenbord spel. Een 26 Wegenverkeerswet-race zou ik afraden.
  • Zet een internationaal juridisch reisbureau op, voor kantooruitjes, incentives en partnerprogramma’s bij congressen.

Nog even ….. en u mag gewoon weer aan het werk. Ook het maken van afspraken in agenda’s gaat dan weer een stuk gemakkelijker. In Amerika werken ze ook gewoon door in de zomer en is er toch een zomerse vakantiestemming!

Reacties en vragen zijn welkom op dit blog of per email sh@legalvisuals.nl

mr. Susanne Hoogwater is een creatieve juriste, auteur van ‘Beeldtaal voor Juristen’ en co-auteur van ‘Schrijven in de juridische praktijk’.
Zij is eigenaar van www.legalvisuals.nl en www.goodmoodlaw.com.
Zij woont sinds 2005 in Denver, Colorado, VS.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven