Juridische actie tegen wegenaanleg begrensd

Een grote meerderheid in de Tweede Kamer wil zo snel mogelijk af van de vele bezwaarprocedures tegen de aanleg van nieuwe wegen, spoorlijnen en bouwlocaties. Dat stond donderdag in Het Financieele Dagblad. De mogelijkheden om grote infrastructurele projecten te vertragen met juridische acties, moeten aan banden worden gelegd.

CDA, VVD, PvdA en de PVV van Geert Wilders willen zo snel mogelijk de wetgeving aanscherpen, zodat alleen nog ‘direct belanghebbenden’ gebruik kunnen maken van het recht op beroep en bezwaar.

Volgens CDA-Kamerlid Ger Koopmans moeten ‘beroepsklagers’ hard worden aangepakt. ‘Eén bezwaarmaker van driehoog achter is nu belangrijker dan alle democratische organen die besluiten nemen in het algemeen belang.’ Hij wil actiegroepen als Milieudefensie het recht ontzeggen nog langer bezwaarprocedures te voeren.

Bron: FD

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven