Juridische boekhandel voor juridische hoofdstad

Delen:

Beeld bij De Nieuwe BoekhandelDen Haag heeft weer een juridische boekhandel. Vanaf 10 februari kunnen juristen terecht bij De Nieuwe Juridische Boekhandel (DNJB) aan de Herengracht 60 in Den Haag.

DNJB is gehuisvest in boekhandel Douwes, die in mei 2015 is gestart. Hoofd juridische boeken Eric Koreman zegt dat de juridische collectie ongeveer 2000 boeken omvat.

Na het verdwijnen van de juridische boekhandel Jongbloed uit Den Haag noemt Koreman de oprichting van DNJB een logische stap. “Den Haag is niet alleen de juridische hoofdstad van Nederland, maar ook van de wereld.” Hij verwijst naar het Vredespaleis, het Internationaal Strafhof, de Hoge Raad, de Raad van State en natuurlijk het gerechtshof en de rechtbank.

Of de komst van de boekhandel een trendbreuk is in deze tijd van digitale middelen? “Misschien,” antwoordt Koreman. “Het ligt genuanceerd. Het tij lijkt te keren. Directeur Paul Rodenburg van de Praktizijnsbibliotheek heeft onlangs onderzoek gedaan naar de werken van Geert Corstens. Slechts 30 procent daarvan is digitaal beschikbaar. Er is nog steeds een duidelijke behoefte aan informatie op papier. Al is het natuurlijk prettig dat je jurisprudentie digitaal kunt bekijken.”

De boekhandel wordt op 10 februari officieel geopend door Corinne Dettmeijer en Alexander Rinnooy Kan.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven