Juridische fora geven toegang tot het recht

Delen:

Juridische fora zijn gratis en laagdrempelig en voorzien in een duidelijke behoefte aan eerstelijns juridisch advies. Er zijn in Nederland meer dan dertig juridische fora. Het grootste juridische forum is Fok.nl, de tweede plaats is voor Tros Radar. Rechtenforum.nl behaalt een derde plek. Maar lang niet overal is de vragensteller zeker van een goed antwoord. Dat blijkt uit onderzoek van uitgeverij Justitia Ombinus.

Sommige fora hebben een duidelijke doelgroep zoals Hallo (van de KvK) en Higher Level (van EZ), zij richten zich op ondernemers. Deze fora werken met moderators. Hierdoor is een vorm van controle op de verstrekte antwoorden en aanbevelingen. Andere fora richten zich duidelijk op consumenten. Maar liefst drie fora zijn gekoppeld aan een TV programma; Radar, Kassa en de Rijdende Rechter. Alle drie voorzien deze consumenten van juridisch advies.

Op andere fora is de kwaliteit van de antwoorden minder gecontroleerd. Dat is bijvoorbeeld bij Fok.nl, waar antwoorden ook vaak het karakter van een mening krijgen. Hierbij loopt de vragensteller het risico de hoon van andere bezoekers over zich af te roepen als die zijn vraag verwerpelijk vinden.

Klik voor het gehele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven