Provincie Flevoland zoekt een

Adviseur Bibob

Deel deze vacature:

Provincie Flevoland hecht groot belang aan integriteit en betrouwbaarheid van onder meer opdrachtnemers, vergunning- en subsidieaanvragers. Daarom passen we de Wet Bibob toe en verankeren we dat verder binnen de processen en procedures van onze organisatie.Daarvoor zijn wij op zoek naar een enthousiaste Adviseur Bibob. Heb jij inhoudelijke kennis van de wet Bibob en vind je het een mooie uitdaging om je verder te specialiseren? Lees dan verder!

Waar kom je te werken

Je maakt deel uit van de eenheid Bestuur. Deze eenheid ondersteunt en adviseert het college van Gedeputeerde Staten en de commissaris van de Koning. Adviseren in de breedste zin, bij hun werk voor provincie Flevoland. De eenheid heeft een belangrijke rol bij de totstandkoming van besluiten van ons bestuur en bewaakt de uitvoering van het coalitieakkoord.

De eenheid heeft een belangrijke rol bij de totstandkoming van besluiten van ons bestuur. Daarnaast bewaakt de eenheid Bestuur de uitvoering van het coalitieakkoord. De eenheid bestaat uit bestuursadviseurs en woordvoerders, het kabinet van de commissaris, het bestuurssecretariaat en strategische betrekkingen.

Jouw toekomstige baan als Adviseur Bibob

Als Adviseur Bibob ben jij onze specialist en verantwoordelijk voor het toepassen van de Wet Bibob op diverse gebieden waaronder aanbestedingen en omgevingsvergunningen binnen Provincie Flevoland. Samen met je collega’s binnen de organisatie ontwikkel je in teamverband het Bibob beleid verder en pas je dat toe.

Voor je collega’s ben je een sparringpartner. Je signaleert relevante ontwikkelingen op het gebied van Bibob wetgeving en weet deze te vertalen naar de praktijk. Om dit te bereiken, weet je waar je relevante informatie op moet halen. Daarnaast weet je gebruik te maken van de kennis die eenieder met zich meebrengt. Je betrekt alle partijen (intern en extern) in een vroegtijdig stadium bij het vormgeven én toepassen van het Bibob beleid. Je bent verantwoordelijk voor de onderzoeken en de uitwerking hiervan binnen én buiten de organisatie. Je bewaakt het verloop van de onderzoeken, adviseert het bestuur en draagt zorg voor de besluitvorming. Met een collega van de eenheid Bestuur zorg je voor een rapportage aan het t management en bestuur.

Wat breng jij mee?

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-Opleiding. En je hebt kennis (en bij voorkeur ervaring met het toepassen) van de Wet Bibob;
 • Je hebt ruime ervaring als adviseur; met het overbrengen, afstemmen en ontwikkelen van (juridisch) beleid. Daarnaast ben je in staat om complexe Bibob aanvragen te behandelen;
 • Je bent analytisch sterk. Je staat voor een duurzame bestuurlijke aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Omgevings- en bestuurlijke sensitiviteit zijn een tweede natuur voor je.

Als persoon:

 • Sta je stevig in je schoenen en ben je omgevingsbewust;
 • Zoek je de verbinding (intern met andere afdelingen en extern met relevante partijen) en ben je oplossings- en resultaatgericht;
 • Werk je enthousiasmerend, doortastend en je communiceert makkelijk met andere specialisten en afdelingen.

Wat bieden wij jou

 • Een salaris van minimaal € 3.598,96 en maximaal € 5.119,70 (schaal 11) bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je maandelijkse salaris. Daarmee kun je bijvoorbeeld extra vakantiedagen bij kopen. Ook krijg je een goede pensioenregeling, een laptop en een NS Business Card;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
 • Een dienstverband voor 1 jaar met bij goed functioneren zicht op een vaste aanstelling;
 • Een werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad en de mogelijkheid om thuis te werken met bijbehorende (ergonomische) thuiswerkmiddelen.

Meer informatie en reageren

Wil jij je talenten graag inzetten bij provincie Flevoland? Reageer dan via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Jos Boomsma, adviseur recruitment, via jos.boomsma@flevoland.nl.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 22 maart 2022
Verloopdatum: 13/10/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Provincie

Flevoland

Salarisindicatie

Max. €5119,70
Scroll naar boven