Ministerie van Economische Zaken en Klimaat zoekt een

Adviseur Innovatiegericht Inkopen

Deel deze vacature:

Functieomschrijving

Aanbesteden is een relevant proces voor zowel de overheid als voor ondernemers. Gemeenten, provincies, waterschappen, ministeries en hun uitvoeringsorganisaties besteden jaarlijks voor circa 100 miljard euro. Inkopen is ook een manier waarmee allerlei maatschappelijke doelstellingen na te streven zijn, zoals de verduurzaming, de energietransitie en een circulaire economie. Als adviseur draag jij hieraan bij door bijvoorbeeld overheden te adviseren over hoe een inkooptraject innovatiegericht wordt vormgegeven.

Het is onze ervaring dat overheden samen met de markt willen innoveren, maar dat diezelfde overheden óók de behoefte hebben aan kennis en ondersteuning. Het innovatieproces in de publieke sector kent namelijk andere spelregels dan in het bedrijfsleven. Ook kunnen er bij overheden knelpunten opspelen wanneer ze een innovatietraject opzetten. Wij bieden daarom overheden praktische adviezen over hoe aan de slag te gaan met het inkopen van innovaties.

Jij werkt projectmatig en krijgt energie van een rol met afwisseling in werkzaamheden. In hoofdzaak gaat het om het aanbieden van kennis en praktische informatie over het inkopen van innovaties in de publieke sector. Dat doe je bijvoorbeeld door overheden te adviseren over hoe een inkooptraject innovatiegericht wordt vormgeven. Of door het ontwikkelen van inhoudelijke handreikingen, praktijkvoorbeelden en het uitwerken van duidelijke informatie op onze website. Want waar moeten overheden op letten als ze een pilot of proeftuin willen organiseren? Of aan welke inkoopvoorwaarden moeten ze denken als ze Artifical Intelligence diensten willen inkopen? Of welke juridische handvatten zijn er om de opdrachtwaarde van een innovatietraject te bepalen?

Verder organiseer je waardevolle en inspirerende bijeenkomsten, waar externe sprekers op het podium staan of waar jijzelf een presentatie geeft. Zo krijg je ook de mogelijkheid een relevant netwerk op te bouwen en je inhoudelijk te specialiseren. Je verbindt publieke organisaties en ambtenaren (opdrachtgevers, strategisch inkopers, innovatiemanagers, duurzaamheids- en beleidsadviseurs etc.) die gelijksoortige innovatiebehoeftes hebben. Tot slot help je, samen met alle andere PIANOo collega’s, mee met het organiseren van het jaarlijkse PIANOo-congres.

Als nieuwe collega kun je rekenen op een kennisintensieve werkomgeving waar deskundigheid hand in hand gaat met gedrevenheid en resultaatgerichtheid in een prettige werksfeer. Bij PIANOo tref je naast inhoudsexperts ook communicatieadviseurs en juristen. In totaal ben je bij PIANOo met ongeveer 25 fte’s om die betrouwbare gids te zijn voor alle aanbestedende overheden om inkoopdoelen te bereiken. Je standplaats is Den Haag en daarnaast neem je frequent deel aan congressen, bijeenkomsten of vergaderingen met andere overheden.

 

Functie-eisen

•             Academisch denk- en werkniveau.

•             Minimaal 3 jaar relevante werkervaring

•             Je hebt aantoonbare affiniteit met innovaties en bent leergierig

•             Je hebt interesse in inkoopvraagstukken en in de wet- en regelgeving rondom aanbestedingen.

•             Je beschikt over de vaardigheid om informatie snel te analyseren en toegankelijk te kunnen schrijven en presenteren.

 

De competenties die wij graag terug zien, zijn:

•             Adviseren: zowel in woord als geschrift kun jij jouw kennis koppelen aan de casuïstiek en voorzien van een passend advies van hoge kwaliteit.

•             Omgevings- en bestuur sensitiviteit: je vangt signalen uit het netwerk op en hebt oog voor trends en issues binnen het vakgebied om het PIANOo instrumentarium verder te ontwikkelen.

•             Plannen en organiseren: je bent in staat om zelfstandig je eigen werkzaamheden te prioriteren in hoofd- en bijzaken.

•             Samenwerken: samen met collega’s werk je resultaatgericht aan diverse projecten.

 

Arbeidsvoorwaarden

•             Salarisniveauschaal: 11, schaal 12

•             Maandsalaris: Min €3.608 – Max. €6.227 (bruto)

•             Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

•             Contractduur: 1 jaar

•             Minimaal aantal uren per week:32

•             Maximaal aantal uren per week: 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

RVO ondersteunt het ‘hybride werken’. Ons uitgangspunt is, dat je vanaf iedere locatie je werk kunt doen (vanuit huis, op kantoor of elders). Jouw aanwezigheid op de RVO-vestiging in Den Haag zal in nader te omschrijven situaties echter gewenst kunnen zijn. Voor deze functie is de verwachting gemiddeld drie dagen per week.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op vast. Wij kunnen je in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd bieden. Afhankelijk van functioneren én ontwikkelingen in opdrachten kan een vast contract in beeld komen.

De vacature staat vanwege de zomervakantie langer open. Na de sluitngsdatum ontvang je binnen een aantal werkdagen een reactie van ons (uitnodiging of afwijzing).

 

Solliciteren?

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 28 juli 2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag, Utrecht, Assen, Zwolle, Roermond

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

3608 - 6227
Scroll naar boven