Adviseur Juridische Zaken

Deel deze vacature:

Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten. Wij helpen mensen in nood, motiveren mensen om zelfredzaam te zijn en dragen bij aan het wegnemen van onveilige situaties. Elke dag weer, en steeds beter. Dat doen wij met onze centralisten op de 112-meldkamer, onze brandweermensen en onze collega’s van risicobeheersing, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio.

Ons team van Bestuurlijke en Juridische Zaken van de Stafafdeling Bestuur & Control is op zoek naar een collega:

Adviseur Juridische Zaken –  36 uur per week (fulltime)

Ben jij een enthousiaste jurist met brede kennis en interesse in het werk van de Veiligheidsregio? Dan is deze functie iets voor jou.

 

Wat ga je doen?

Je gaat deel uitmaken van het team Juridische Zaken. Ons team bestaat, inclusief deze functie, uit drie personen. Wij zijn verantwoordelijk voor de (strategische) juridische advisering aan het bestuur, algemeen directeur en (leden van) het directieteam. Daarnaast bewaken en bevorderen we de juridische kwaliteit binnen de organisatie. Hierbij horen o.a. de volgende werkzaamheden:

 • Je biedt juridische expertise en advies aan de directie en het bestuur.
 • Je verricht juridische werkzaamheden en ondersteunt juridische processen door te structureren en het bieden van procesbewaking. De juridische werkzaamheden richten zich op algemeen-juridische en organisatorische vraagstukken binnen de VRU, zoals contracten en convenanten met o.a. gemeenten en partners in de crisisbeheersing, interne regelgeving, (organisatie brede) implementatie van wet- en regelgeving en de naleving ervan, WOB verzoeken, klachten en geschillen (indien aan de orde).
 • Je adviseert en biedt ondersteuning bij privacy- en AVG vraagstukken en werkt pro-actief aan privacy bewustzijn binnen de organisatie.

Ben jij dat?

 • Je hebt een WO opleiding op juridisch gebied.
 • Je bent generalist en je hebt kennis van staats- en bestuursrecht, openbaar bestuur en privacyregelgeving.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als juridisch adviseur en blijft je graag ontwikkelen.
 • Je hebt een proactieve houding, weet van aanpakken en kunt goed samenwerken met collega’s uit alle geledingen van de organisatie.
 • Je weet overzicht te behouden, werkt gestructureerd, weet hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden en kernachtig te formuleren.
 • Je bent oplossings- en klantgericht. Je maakt moeilijke dingen niet nog moeilijker, maar je bent in staat om praktische oplossingen te bedenken voor complexe vraagstukken.
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden (in woord en geschrift).
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en kunt hier naar handelen.
 • In de functie kun je te maken hebben met deadlines en piekbelasting, dat vraagt om flexibele opstelling.

 

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij het onderdeel Bestuurlijke en Juridische zaken bij de Stafafdeling Bestuur & Control. De stafafdeling adviseert over bestuurlijke aangelegenheden alsook extern netwerkmanagement, juridische kwaliteitszorg, communicatie, uitvoering van de planning en control cyclus, en biedt bestuurlijke ondersteuning van de algemeen directeur.

Je voert het werk uit binnen het stafonderdeel Bestuurlijke en Juridische zaken. Het team juridische zaken bestaat, inclusief deze functie, uit drie fte (drie personen). Binnen dit team bepalen jullie een werkverdeling, zijn jullie elkaars sparring partner en elkaars achtervang. Je werkt nauw samen met je collega’s binnen de stafafdeling, maar hebt ook veel contact met allerlei collega’s op verschillende niveaus binnen de VRU.

 

Wij bieden je…

Een interessante en dynamische functie in een omgeving met fijne collega’s en een boeiend werkveld. De functie is ingedeeld in schaal 11 (minimaal € 3561,- tot maximaal € 5169,- bruto per maand) voor 36 uur per week. Inschaling is afhankelijk van jouw kennis en werkervaring. De VRU biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB), een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op bijvoorbeeld het inkopen van verlofuren of het volgen van een opleiding. Daarnaast heb je 165,6 uur verlof op jaarbasis van een 36-urige werkweek. Verder kun je gebruik maken van een ziektekostenverzekering met collectieve korting bij IZA, Menzis en CZ.

Het werk dat je doet staat voorop en bepaalt waar en wanneer je (kunt) werken. Daarom heb je ook voor deze functie de mogelijkheid om op verschillende tijdstippen en locaties (feitelijk overal waar wifi is) te werken. Uiteraard ontmoeten we elkaar regelmatig op ons kantoor op de Archimedeslaan 6, Utrecht. Voor de functie van juridisch adviseur is werken op de kantoorlocatie deels noodzakelijk.

 

Informatie en sollicitatie

Spreekt deze vacature jou aan? Ga naar ons vacatureplatform en voeg je brief en cv toe. Je sollicitatie en cv dienen uiterlijk binnen te zijn op 9 november 2021.

Wil je meer weten over de functie? Neem contact op met mevrouw Inge van Elderen-Verhoeven, Teamleider Bestuurlijke en Juridische zaken via e-mailadres: i.van.elderen@vru.nl of via telefoonnummer 088-8783662. Kijk voor informatie over onze organisatie op intranet en onze website.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan de interne kandidaat.

In verband met de huidige situatie rondom Covid-19 zal het werving- en selectietraject er anders uitzien dan dat je wellicht gewend bent. Je wordt nader geïnformeerd over de wijze van invulling van de procedure met betrekking tot deze vacature.

 

Goed om te weten

Veiligheidsregio Utrecht werft mensen met de beste capaciteiten en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke of mentale beperking, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Veiligheidsregio Utrecht is op zoek naar mensen met talent.

 Door te solliciteren geef je de VRU toestemming voor het verwerken van jouw gegevens. In onze privacyverklaring staat hoe wij zorgen dat jouw gegevens veilig en gericht verwerkt worden.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 21 oktober 2021
Verloopdatum: 09/11/2021

Vacaturekenmerken

Functie type

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht
Scroll naar boven