Ministerie van Economische Zaken en Klimaat zoekt een

Adviseur / jurist aanbesteden

Deel deze vacature:

Adviseur / jurist aanbesteden

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Functieomschrijving
Heb jij het in je om één van dé experts van Nederland te worden op het gebied van inkoop en aanbesteden? Beschik jij over gedegen juridische kennis én heb jij zicht op de (door-)ontwikkeling van aanbestedingsbeleid? Dan is PIANOo, hét expertisecentrum aanbesteden en opdrachtgeverschap van Nederland, op zoek naar jou!

PIANOo heeft als doel om de professionaliteit van het aanbesteden in Nederland te verbeteren en ambtelijke opdrachtgevers en inkopers in de publieke sector te ondersteunen bij het realiseren van maatschappelijke doelstellingen via inkoop. PIANOo verzamelt en deelt hiervoor expertise, verzorgt voor overheidsdiensten onafhankelijk, richtinggevend advies en voorlichting die betrouwbaar, consistent en van hoge kwaliteit is. Op deze manier stimuleert PIANOo publieke opdrachtgevers om binnen de kaders van de aanbestedingsregels een maximale maatschappelijke waarde te realiseren tegen minimale transactiekosten.

Als adviseur beschik je over uitgebreide aanbestedingsrechtelijke kennis en dat koppel je aan inkooptechnische kennis. Je denkt strategisch mee over vraagstukken die betrekking hebben op de verhouding tussen markt en overheid (denk aan de energietransitie). Hierbij pik je signalen op uit de praktijk en vertaal je die voor beleid (ministeries) en omgekeerd. Je bent je bewust van de achtergrond van je gesprekspartners en past je taalgebruik daarop aan.

Je komt te werken bij cluster PIA, experts op het gebied van inkoop en aanbesteden. Het is een klein cluster met veel verschillende dossiers. Korte lijntjes en voldoende ruimte voor eigen initiatief maken werken bij dit cluster uitdagend en afwisselend.

Ook werk je met collega’s aan het opzetten en bijhouden van inhoudelijke vakdossiers en ontwikkel je instrumentarium over allerlei thema’s, zoals economische veiligheid. Je weet waar de praktijk behoefte aan heeft en houdt daar rekening mee zonder de grenzen van de wet uit het oog te verliezen. Samen met de collega’s van communicatie kies je de meest passende vorm om de informatie met de doelgroep van PIANOo te communiceren. Naast je eigen dossiers, werk je ook mee aan de verschillende programma’s die bij PIANOo lopen (MVI, Beter Aanbesteden, Innovatiegericht Inkopen, buyer groups, etc.).

Je onderhoudt in deze functie een netwerk bestaande uit relevante ministeries, decentrale overheden, kennisinstellingen en brancheverenigingen waarin ontwikkelingen worden geduid en kennis wordt gedeeld. Je neemt deel aan en organiseert (mede) bijeenkomsten over inkoop en aanbestedingsrechtelijke onderwerpen, waaronder het jaarlijkse PIANOo-congres.

Tot slot baentwoord je allerlei vragen van overheiden en marktpartijen over inkoop en aanbesteden die binnenkomen via het vragenloket. Je beantwoordt deze vragen en borgt de kwaliteit van de vragen die collega’s beantwoorden.

 

Functie-eisen
Je beschikt over de vaardigheid om (juridische/aanbestedings) vraagstukken snel te analyseren en toegankelijk te verwoorden voor de doelgroep. Je hebt ruime ervaring met het begeleiden van (Europese) aanbestedingstrajecten en/of het aanbestedingsrecht en andere inkoopvraagstukken. Verder beschik je over een hands-on mentaliteit en heb je oog voor de mogelijkheden die het aanbestedingsrecht biedt.

De competenties die wij graag terug zien, zijn:

  • Adviseren: zowel in woord als geschrift kun jij jouw theoretische kennis koppelen aan de casuïstiek, ongeacht of het de centrale of decentrale overheidsdienst betreft, en voorzien van een passend advies.
  • Omgevings- en bestuur sensitiviteit: je vangt signalen uit het netwerk op en hebt oog voor trends en issues binnen het vakgebied om het PIANOo instrumentarium verder te ontwikkelen.
  • Plannen en organiseren: je bent in staat om je eigen werkzaamheden te prioriteren in hoofd- en bijzaken.
  • Samenwerken: samen met collega’s werk je resultaatgericht aan diverse projecten.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 12

Maandsalaris: Min €4.214 – Max. €6.227 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur: 1 jaar, met uitzicht op vast

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

RVO ondersteunt het ‘hybride werken’. Ons uitgangspunt is, dat je vanaf iedere locatie je werk kunt doen (vanuit huis, op kantoor of elders). Jouw aanwezigheid op de RVO-vestiging in Den Haag zal in nader te omschrijven situaties echter gewenst kunnen zijn. Voor deze functie is de verwachting gemiddeld twee dagen per week.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op vast. Wij bieden je in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd aan. Afhankelijk van functioneren én ontwikkelingen in opdrachten kan een vast contract in beeld komen.

De vacature staat vanwege de zomervakantie langer open. Na de sluitingsdatum ontvang je binnen een aantal werkdagen een reactie van ons (uitnodiging of afwijzing).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Solliciteren?

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 11 juli 2023
Verloopdatum: 11/09/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Scroll naar boven