Gemeente Harderwijk zoekt een

Adviseur Subsidies

Deel deze vacature:

Hier ga je werken

Harderwijk is een ondernemende gemeente met een open & menselijk karakter waar men op een ontspannen wijze kan wonen, werken & genieten. Hiervoor wil de Gemeente Harderwijk zich dan ook samen met haar medewerkers volledig inzetten. Dit doen we door middel van een ‘kleinere’ en flexibele overheid, waarin de samenleving wordt gefaciliteerd in plaats van gereguleerd. Hierin staat samenwerken en netwerken met de inwoners centraal. Ook is een deel van de bedrijfsvoering samengevoegd in het samenwerkingsverband Meerinzicht waar de Gemeenten Zeewolde en Ermelo ook zijn aangesloten. En aangezien de samenleving continu verandert, zijn wij ook blijvend in ontwikkeling. Wil je meer weten over werken bij Harderwijk of over Ermelo, Zeewolde en Meerinzicht, kijk dan op http://werkenbij.meerinzicht.nl.

De adviseur subsidies gaat werken binnen het Domein Mens en Maatschappij bij de gemeente Harderwijk. Binnen dit domein bevindt zich het team Samenleving, bestaande uit 30 medewerkers. Binnen het team Samenleving is een subsidiebureau opgericht vanuit waar gemeentebreed (strategisch/tactisch) wordt gestuurd op het subsidiebeleid, de uitvoering daarvan en de samenhang van de verschillende subsidies. Het gaat met name om inzet op:

 • Samenleving: doelstellingen op het gebied van maatschappelijke ondersteuning, vrijwilligerswerk en mantelzorg, sport, kunst en cultuur, opvoeding, onderwijs en educatie.
 • Ruimte: doelstellingen op het gebied van cultureel erfgoed, monumenten, sociale huur, duurzaamheid en evenementen.

Dit ga je doen

Het subsidiebureau bestaat op dit moment uit drie subsidiemedewerkers. Wij zijn op zoek naar een adviseur die het hele subsidieproces gaat coördineren. Je implementeert en beheert het subsidiebeleid. Je houdt de wet- en regelgeving in de gaten en bent verantwoordelijk voor het maken of aanpassen van (nieuwe) subsidieregelingen in samenwerking met het Centraal Juridisch Team. Daarnaast houd je je bezig met het optimaliseren en uitvoeren van het proces, het systeem en informatievoorziening via de gemeentelijke website en de samenhang daartussen. Je voert regie op verbeteringen en begeleidt verbeterinitiatieven.

De subsidieadviseur is daarnaast verantwoordelijk voor de monitoring en de kwaliteitsbewaking van de afhandeling van subsidies. Bij deze functie hoort ook de advisering aan het bestuur en de organisatie op het gebied van subsidies. Verder behandel je bezwaar- en beroepsprocedures, eventueel met juridische ondersteuning vanuit het Centraal Juridisch Team.

Het subsidiebureau is net gestart en in ontwikkeling. In de toekomst is het de bedoeling dat het subsidiebureau onder andere ook subsidies gaat verwerven, er verdergaande digitalisering plaatsvindt en dat er onderzocht gaat worden of het subsidiebureau zich kan uitbreiden in de samenwerking met Ermelo en Zeewolde (Meerinzicht). Jij hebt daarin een leidende rol. Samen met de overige medewerkers van het subsidiebureau pak je dit soort ontwikkelingen proactief op. Uitbreiding van het aantal uren is op dat moment bespreekbaar.

Jouw talenten

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die het leuk vindt om in een team te werken dat in ontwikkeling is. Je fungeert als de vraagbaak en sparringpartner en je adviseert de organisatie en het bestuur over alle aspecten van subsidies. Je bent resultaat- en oplossingsgericht, waarbij je oog hebt voor je omgeving. Je bent politiek-bestuurlijk sensitief en je kan je staande houden in complexe krachtenvelden. Je plant en organiseert goed en schakelt snel in veranderende situaties. Je doorziet waar de risico’s liggen op het gebied van subsidieverstrekking en onderneemt acties om die risico’s te verkleinen. Complexe subsidiedossiers laten we met een gerust hart aan jou over. Deze eigenschappen maken jou tot een goede adviseur subsidies, zeker in combinatie met het volgende:

 • Je hebt een relevante afgeronde opleiding op tenminste hbo-niveau.
 • Je bent communicatief sterk.
 • Je hebt een aantal jaren ervaring met subsidies en hebt actuele kennis van de relevante wet- en regelgeving, zoals op het gebied van de Algemene wet bestuursrecht, de
 • Algemene subsidieverordening, inkoop en het staatssteunrecht.
 • Je hebt een helicopterview en overziet het grotere geheel.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in een coördinerende rol.

Dit krijg je van ons

Een uitdagende functie voor 18 uur per week. De functie van adviseur subsidies is gewaardeerd in schaal 11, met een minimum salaris van bruto € 3.090,- (aanloopschaal) per maand tot een max. van € 5.372, – bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast kent Harderwijk ook nog uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%, dat is opgebouwd uit onder andere een eindejaarsuitkering en vakantiegeld. Naast dat je dit kan laten uitbetalen kan je ook gebruik maken van een fiscaal voordeel door gebruik te maken van bijvoorbeeld ons fietsplan of jouw contributie voor de vakbond.
 • Plaats- en tijdonafhankelijk werken en daarnaast ook goede thuiswerk voorzieningen.
 • Een reiskostenvergoeding van €0,19 per km (max. 40 km enkele reis, mogelijkheid om fiscaal uit te ruilen met je IKB) of je volledige reiskosten als je met het OV reist.

Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op: https://werkenbij.meerinzicht.nl/arbeidsvoorwaarden/.

Laten we kennismaken

Zijn wij op zoek naar jou? Solliciteren kan tot en met 29 maart via de sollicitatiebutton. Gesprekken vinden plaats op 5 en 7 april, wij vragen jou hier rekening mee te houden.

Als je vragen hebt over de inhoud van de vacature kun je die stellen aan Ivo Leijten, teamleider samenleving, via 0341-411284. Joëlle de Graaf, trainee HR, beantwoordt graag vragen over de sollicitatieprocedure via 085-1108332.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 15 maart 2022
Verloopdatum: 29/03/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Parttime

Salarisindicatie

Max. € 5.372,-
Scroll naar boven