Gemeente De Bilt zoekt een

Advocaat

Advocaat | 24-28 uur | Bilthoven/Hybride | € 5.309 – € 6.993

Deel deze vacature:

Advocaat
24-28 uur | Bilthoven/Hybride | €  5.309 – € 6.993

Ben jij gepassioneerd over het prachtige advocaten vak, maar worstel je met het vinden van een juiste work-life balance? Ben je klaar met afgerekend te worden op declarabele uren en de rat race binnen de commerciële advocatuur?  Wil je aan de slag in een prettige werkomgeving, waar collegialiteit en het leveren van een maatschappelijke bijdrage voorop staan? Wil je meteen een contract voor onbepaalde tijd bij start? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wat ga je doen?
De functie advocaat in dienstbetrekking betreft een nieuwe functie in onze gemeentelijke organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en inrichten van het interne advocatenkantoor. Dit gebeurt projectmatig, op basis van een plan van aanpak. Je bent verantwoordelijk voor (het opzetten van) een correcte administratie en bedrijfsvoering van het interne advocatenkantoor en de verplichtingen richting de orde van advocaten.

Daarnaast vertegenwoordig je als advocaat in dienstbetrekking onze gemeente in en buiten rechte. Het gaat hierbij o.a. om bezwaar- en beroepszaken op het gebied van bestuursrecht, privaatrecht, omgevingsrecht en bij voorkeur ook aansprakelijkheidsrecht of vastgoedrecht. Bij omgevingsrecht zal het vooral de ruimtelijke ordening kant zijn, zoals  complexe bouwplannen, handhavingszaken, maar ook contractvorming (anterieure overeenkomsten). Tevens vragen we kennis op het gebied van die privaatrechtelijke zaken, waar we als gemeente tegenaan lopen (huur, pacht, illegaal grondgebruik, etc.). De gemeente streeft ernaar zo min mogelijk gerechtelijke procedures te voeren, maar waar nodig deze intern te kunnen beleggen bij jou.


Je adviseert zo nodig ook de organisatie of collega’s bij complexe juridische vraagstukken. Door je gedegen juridisch advies, verhoog je de juridische kwaliteit, binnen onze gemeente. Binnen de gemeente werken ervaren juridisch adviseurs. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor onze organisatieonderdelen, geven juridisch advies en stellen contracten en andere juridische documenten op. Als er specialistische kennis nodig is of er een gerechtelijke procedure dreigt of wordt gestart, kom jij in beeld. Ook houd je je bezig met contractvorming, met name de anterieure overeenkomsten.

Jouw team
In De Bilt werken we in zelforganiserende teams. Jij gaat deel uitmaken van het team Bestuurs- en managementondersteuning. Dit diverse team bestaat uit het bestuurssecretariaat, bestuurssecretaris, bestuursadviseurs, business controller, functionaris gegevensbescherming, jurist bestuursrecht, juridisch controller en het secretariaat van de bezwaarschriftencommissie.


Wat neem je mee?
Qua persoonlijkheid zoeken wij iemand die overtuigingskracht heeft, ‘stevig in de schoenen staat’, analytisch is, communicatief vaardig is, oplossingsgericht en goed benaderbaar is. Iemand die deze nieuwe rol binnen de organisatie, vakkundig en stevig neer kan zetten.

 • Je hebt een WO-opleiding Nederlands recht.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als advocaat, waarbij de advocaatstage is afgerond.
 • Je hebt kennis en ervaring heeft opgedaan binnen de advocatuur, op de bovengenoemde rechtsgebieden.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met adviseren en procederen in een politiek-bestuurlijke context. Je bent gewend aan de daarbij behorende belangentegenstellingen en -afwegingen.

 

Wat bieden we?
Wij bieden een leuke, veelzijdige baan met veel vrijheid én verantwoordelijkheid, midden in Nederland. In jouw functie draag je bij aan een mooiere wereld voor onze inwoners. Je kunt werken waar en wanneer je wilt, maar uiteraard ontmoeten we elkaar regelmatig in ons goed bereikbare gemeentekantoor. Je krijgt 230 nieuwe collega’s die jou waarderen en inspireren. In onze bruisende Bilthal kun je altijd terecht voor een praatje met een van hen. En als je daar toch bent, neem je meteen even een stuk fruit mee. Klinkt goed, toch?

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris van minimaal € 5.309 (schaal 13) tot maximaal € 6.993 (schaal 13) bruto per maand. Bedragen gelden bij een 36-urige werkweek (salarispeil 2 januari 2023). De vacature is voor 24 tot 28 uur per week.
 • We geloven in een langdurige samenwerking. Bij indiensttreding krijg je daarom direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aangeboden.
 • Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (IKB) (17,05% van je salaris) dat je kunt besteden voor de aankoop van verlofuren, de aanschaf van een fiets of het volgen van een opleiding. Je kunt het keuzebudget uiteraard ook laten uitbetalen.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en thuiswerkvergoeding.
 • Een zakelijke telefoon en een laptop.
 • 194,4 vakantie-uren bij een 36-urige werkweek.
 • Opleidingsmogelijkheden o.a. via ons eigen leerportaal.


Interesse?
Enthousiast geworden om aan de slag te gaan bij gemeente De Bilt? Solliciteer dan meteen via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen jouw CV en/of motivatiebrief graag. Je kun je brief richten aan Roelof van Netten, Gemeentesecretaris. Als jij meegenomen wilt worden in deze eerste gespreksronde, reageer dan uiterlijk op zondag 22 oktober 2023.

Heb je nog vragen? Heb je nog vragen? Die beantwoorden we graag! Bel Franco Zivkovic Strategisch Manager, op 06- 22945417. Voor vragen over de procedure kan je bellen met Jeroen Botman, Senior HRBP, op 06-39 36 06 30.

 

Zó werkt het in De Bilt
Gemeente De Bilt heeft ruim 43.000 inwoners en bestaat uit zes kernen: Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Hollandse Rading en Westbroek. Bijzonder aan de gemeente is de groene ligging in een stedelijke regio. Wij werken aan een leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender De Bilt. Zin om hieraan bij te dragen? Kijk op ons YouTubekanaal om te zien wat gemeente De Bilt nog meer te bieden heeft.

De afgelopen jaren hebben we belangrijke stappen gezet om meer opgavengestuurd en gebiedsgericht te werken. Daarnaast bouwen we verder aan een organisatie die flexibel is en slagkracht heeft: we werken vanuit kleine, zelforganiserende teams met een heldere kernopdracht.

Meer weten? Lees hier ons organisatieverhaal.

Delen? Ja graag! Acquisitie? Nee, bedankt.

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 9 oktober 2023
Verloopdatum: 09/10/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Bilthoven

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

€ 5.309 - € 6.993
Scroll naar boven