DAS zoekt een

Advocaat Erfrecht

DAS staat in de top 20 van de grootste advocatenkantoren van Nederland! Daar zijn wij natuurlijk trots op! Wij hebben meer dan 100 gespecialiseerde advocaten in loondienst en wij groeien verder! Ben jij op zoek naar een uitdagende baan waarin je zaken van A tot Z behandelt, de mogelijkheid hebt om hybride te werken en waarin jij je volledig kan focussen op het bedienen van je eigen praktijk zonder je bezig te houden met acquisitie? We komen graag met je in contact!

Deel deze vacature:

DAS maakt juridische hulp toegankelijk voor iedereen. Wij helpen veel verschillende klanten, zowel particulier als zakelijk en zowel verzekerd voor rechtsbijstand als onverzekerd. DAS heeft meer dan 800 gespecialiseerde juristen en circa 100 advocaten in dienst die actief zijn binnen verschillende rechtsgebieden. Daarbij doen we alles om onze klanten te helpen en staat voor ons klantgerichtheid op nummer één.

Als advocaat Erfrecht adviseer je en zo nodig procedeer je over belangrijke onderwerpen die mensen in hun familie- en gezinssituatie raken. Denk hierbij aan kwesties over testamenten, onterfden, nalatenschappen, kortom alles rondom het erfrecht.

Als Advocaat Erfrecht heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Direct volledig zelfstandig behandelen van zaken en juridische kwesties op het vakgebied Erfrecht
 • Onderhandelen en waar nodig procederen voor je klant
 • Overleggen met de klant over de inhoud en wijze van behandeling van de zaak en waar nodig externe deskundigen inschakelen
 • Werken in een team van juridisch specialisten (juristen en advocaten) die optreden in verschillende rechtsgebieden
 • Voeren van gerechtelijke procedures bij rechtbanken en gerechtshoven

Hier kom je terecht

Wij hebben advocatenkantoren in Amsterdam, Zoetermeer en Den Bosch. Afhankelijk van je woonplaats kom je te werken op één van deze kantoren. Het team bestaat uit een mix van gespecialiseerde juristen, advocaten en bovendien werken in elk team ook meerdere secretaresses. Je wordt aangestuurd door je teammanager. Ontwikkeling, coaching en klantgerichtheid staan voorop. Alle juristen en advocaten werken zelfstandig aan een eigen praktijk. Waar nodig wordt er voor elkaar waargenomen. Binnen onze teams heerst een sociale sfeer. Er is voldoende ruimte om met elkaar kennis te delen en te sparren over (complexe) juridische vraagstukken. Jouw leergierigheid, interesse en stressbestendigheid voegen veel toe aan het team.

Wij willen kwalitatief goede rechtsbijstand verlenen waarbij het belang van onze klanten altijd voorop staat! De organisatie wordt gekenmerkt door het mensgerichte karakter en collegialiteit. De cultuur van DAS is uit te drukken in de volgende waarden: menselijk, slim, open, betrokken en optimistisch.

Vereisten

 • afgeronde WO-studie rechten
 • stageverklaring advocatuur en minimaal 3 jaar ervaring als advocaat op het rechtsgebied Erfrecht
 • communicatief vaardig, planmatig en gestructureerd
 • klantgericht, flexibel en stressbestendig
 • oplossingsgericht en analytisch vermogen
 • vaardig in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • ruime proceservaring

Het is een pre als je

– als patroon kunnen fungeren voor de advocaat-stagiaires van DAS
– kennis van en ervaring hebt in het personen- en familierecht

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 16 april 2024
Verloopdatum: 16/04/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Randstad

Provincie

Zuid-Holland

DAS

  DAS Meesters in juridische hulp Bij DAS staat er dagelijks een team klaar van 800 juridische specialisten en bijna 100 advocaten om klanten…
Scroll naar boven