Advocaat-medewerker Civiele Overheidspraktijk

Deel deze vacature:

Heb jij ervaring als advocaat en wil je werken binnen een levendige overheidspraktijk? Dan is deze vacature een mooie kans voor jou! Wij zijn op zoek naar een advocaat-medewerker die de sectie Vastgoed, Markt en Overheid in Arnhem of Utrecht komt versterken.

De sectie

Het team Overheid bestaat uit ruim dertig advocaten en (kandidaat-)notarissen die ieder vanuit hun eigen expertise nauw samenwerken. Allen zijn op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in de publieke sector. De civiele overheidspraktijk wordt geleid door Patrick Haccou, advocaat-partner en lid van de Raad van Bestuur. Het team werkt voornamelijk vanuit de vestiging in Arnhem. De advocaten adviseren en procederen voor een breed scala aan overheidspartijen, zoals gemeenten, provincies, waterschappen, ZBO’s en incidenteel ook ministeries. De vraagstukken van de civiele overheidspraktijk zijn divers. De werkzaamheden bestaan veelal uit civiel contractenrecht omtrent publiek-publieke en publiek-private samenwerkingen (samenwerkingsconstructies voor overheden). Daarbij specialiseren de advocaten zich in kwesties omtrent gebiedsontwikkeling, grondtransacties, energietransitie (bijvoorbeeld in het kader van wind- en zonneparken en warmtebedrijven) en overheidsdeelnemingen.

Om de continuïteit van de hoogwaardige dienstverlening te garanderen, is er in de civiele overheidspraktijk van Nysingh ruimte voor een ondernemende en nuchtere advocaat-medewerker.

Wie ben jij?

 • Je hebt drie tot zeven jaar werkervaring als advocaat en hebt ervaring opgedaan in een brede commerciële contractenpraktijk, bij voorkeur met een focus op overheidspartijen;
 • Je bent aantoonbaar ondernemend, komt energiek over en bent ambitieus;
 • Je bent een prettige sparringpartner, werkt goed in teamverband, maar bent ook in staat om zelfsturend te werk te gaan;
 • Je vindt je weg in uitdagende situaties en ziet de brede(re) belangen;
 • Je hebt gevoel voor de politiek-bestuurlijke sensitiviteit die komt kijken bij overheidsdossiers en weet goed te schakelen met de verschillende stakeholders;
 • Je communiceert gemakkelijk en helder, en weet juridische materie om te zetten in pragmatische adviezen waar de cliënt mee uit de voeten kan.

Wat kun jij verwachten?

 • Een kwalitatief hoogstaande sectie waarin aansprekende en afwisselende zaken behandeld worden;
 • De mogelijkheid om je eigen praktijk op te bouwen en je te specialiseren;
 • Ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en voor eigen initiatief;
 • Cursussen en trainingen op kantoor waardoor je je kennis op peil houdt en kennis en inzichten worden gedeeld;
 • Een iPhone en laptop;
 • Een laagdrempelige kantoorcultuur waarin het normaal is om bij elkaar binnen te lopen voor gezelligheid of inhoudelijk overleg;
 • Leuke kantooractiviteiten, waaronder kantoorborrels, wintersport en andere sociale en sportieve activiteiten;
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 28 vakantiedagen en 2 vaste verlofdagen op jaarbasis.

Procedure

We streven ernaar om je binnen twee weken na jouw sollicitatie te laten weten of we je uitnodigen voor een eerste gesprek. Een tweede gesprek en assessment maken deel uit van de procedure.

We vertellen je graag meer!

Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Patrick Haccou (06-22907806 / patrick.haccou@nysingh.nl). Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met  onze contactpersonen bij DRB: Toon van de Wetering (06-13035632/vandewetering@drbgroep.nl)) of Tobias Veldkamp (06-30008202/veldkamp@drbgroep.nl).

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 14 februari 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Arnhem

Provincie

Gelderland
Scroll naar boven