Advocaat-medewerker Octrooirecht

Als advocaat-medewerker ben je onderdeel van de sectie IE & Technologie. De sectie bestaat uit ongeveer zeven advocaten die nauw en met plezier voor het vak samenwerken.

Deel deze vacature:

Over de functie

Als advocaat-medewerker ben je onderdeel van de sectie IE & Technologie. De sectie bestaat uit ongeveer zeven advocaten die nauw en met plezier voor het vak samenwerken. De sectie heeft ruime ervaring op het gebied van het intellectueel eigendomsrecht en is onder andere gespecialiseerd in: octrooi en technologie, merken, modellen en reclame, farma en regulatory, life sciences en IT litigation.  De advocaten en secretaresses van de sectie vormen een hecht team. Er is hoogwaardige expertise aanwezig en de sectie opereert in de top van de markt. Ook heerst er een laagdrempelige sfeer en open cultuur: er wordt daarom niet alleen hard gewerkt, maar ook veel gelachen.

In deze functie vervul je een zelfstandige rol met veelal complexe en internationale zaken. Hierbij ligt je focus op het octrooirecht, met het accent op procederen. De sectie is al jaren betrokken bij grote octrooizaken op alle terreinen van de techniek en staat internationaal uitstekend bekend vanwege haar werk in grensoverschrijdende octrooizaken. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en hebt direct contact met cliënten, wederpartijen en de rechterlijke macht. Afhankelijk van de omvang van een zaak ga je individueel of in een team aan de slag. Indien nodig maak je hierbij gebruik van de expertise van andere specialisten binnen ons kantoor.

In deze rol geef je mede gezicht aan de sectie, zowel nationaal als internationaal, en word je betrokken bij de uitbouw van de praktijk. Je bent een belangrijk aanspreekpunt voor de cliënt, schakelt direct met externe adviseurs en krijgt ruimte om je werkzaamheden zelf vorm te geven op basis van je expertise en interesse. Hierbij wordt ondernemerschap sterk aangemoedigd.

Over ons

BarentsKrans is een onafhankelijk, Nederlands advocaten- en notarissenkantoor. Met ruim 170 kantoorgenoten werken wij aan mooie juridische uitdagingen, zowel nationaal als internationaal. Wij zijn gevestigd in een modern kantoor op een historische locatie in het centrum van Den Haag. Ons kantoor bestaat uit de volgende secties: Arbeidsrecht, Cassatie, Commerciële Contracten, Corporate, Commercial & Financial Litigation, Corporate / M&A, EU & Mededinging, IE & Technologie en Vastgoed.

Bij BarentsKrans houden we van uitdagingen. Net als jij. In hechte teams pak je complexe zaken aan. Dit vraagt om kwaliteit en karakter. Zowel van je team als van jou. Je ontwikkelt je in de volle breedte en bouwt je expertise uit. Hierbij zijn onze open cultuur en persoonlijke begeleiding onmisbaar. Ook hebben we plezier in wat we doen. We zijn dedicated, ondernemend en hebben oog voor elkaar. Zo kom je bij BarentsKrans écht verder.

Jouw profiel

 • je hebt je master Nederlands recht succesvol afgerond;
 • je hebt minimaal drie jaar werkervaring als advocaat (in opleiding), eventueel aangevuld met werkervaring als bedrijfsjurist;
 • je hebt stevige kennis van het intellectueel eigendoms- en octrooirecht;
 • enige ervaring met innovatie en/of (informatie)technologie vraagstukken is een pre;
 • je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukken in het Nederlands en Engels, en
 • je bent bij voorkeur zo snel mogelijk beschikbaar (een latere startdatum is bespreekbaar).

Ons aanbod

 • een volgende stap in je carrière als (ervaren) advocaat bij een groot en professioneel kantoor in het centrum van Den Haag met een goede reputatie en hoge rankings (o.a. The Legal 500, Chambers en PropertyNL);
 • een dynamische rol met veel verantwoordelijkheid, ruimte voor eigen initiatieven en de mogelijkheid om door te groeien;
 • goede individuele opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, onder andere via onze BK Academy en postacademische specialisatieopleidingen, zoals de Grotius Academie;
 • een eigen werkplek op een kamer met een van onze advocaten en goede voorzieningen om vanuit huis te werken;
 • een informele werkomgeving met veel leuke kantooractiviteiten, zoals teamuitjes, donderdag- en vrijdagmiddagborrels, kantoorfeesten en een wintersportweekend;
 • een zeer goed salaris van min. € 5.648,- en max. € 9.324,- bruto per maand op fulltime basis afhankelijk van je werkervaring, kennis en competenties, eventueel aangevuld met een variabele- én prestatiebonus, en
 • een vaste maandelijkse kostenvergoeding, flexbeloning, 8% vakantiegeld, minimaal 28 vakantiedagen op fulltime basis, een goede pensioenregeling, de mogelijkheid om je aan te sluiten bij onze collectieve zorgverzekering, een laptop en iPhone en een volledige ov-reiskostenvergoeding.

 Solliciteren

Ben jij de dedicated advocaat-medewerker die wij zoeken? Stuur ons dan je sollicitatiestukken via het sollicitatieformulier op onze website. Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiters. De sollicitatieprocedure bestaat in beginsel uit twee gesprekken, eventueel aangevuld met een online assessment en referentiecheck. Een pre-employment screening maakt onderdeel uit van de procedure.

Wij nemen uitsluitend sollicitaties in behandeling die via onze website zijn binnengekomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt uitdrukkelijk niet op prijs gesteld.

 

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 31 augustus 2023
Verloopdatum: 31/10/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Min. € 5.648,- en max. € 9.324,- bruto per maand
Scroll naar boven